Bedre wlan på Samsung 9-serien

Bedre wlan på Samsung 9-serien

Samsungs lekre 9-serie av bærbare oppdateres etter kritikk.

Mange, inkludert PC World, har opplevd dårlig ytelse og liten rekkevidde på trådløst nettverk med Samsungs elegante og kompakte 900X3A. Nå er antenne-designen endret.

Med sin 9-serie av bærbare pc-er kom Samsung i forkant av de andre pc-produsentene når det gjelder å lansere svært kompakte og lette maskiner med god ytelse for konsumentmarkedet. Maskinen går i konkurranse med såkalte "Ultrabooks", som nå begynner å komme på markedet. Pc-en er også en konkurrent til Apples Macbook Air.

Da vi testet modellen 900X3 tidligere i år, kunne vi konkludere med at det var en svært god pc - med et unntak knyttet til implementasjonen av trådløst nettverk. Vi opplevde her dårligere rekkevidde og ytelse enn for andre pc-er, selv langt rimeligere pc-er. Undersøkelser på nettet viste at mange brukere opplevde problemer med rekkevidden. Mange likte imidlertid pc-ene ellers såpass godt at en nødløsning ble å benytte en usb-wlan-adapter på steder der man ikke fikk tilkobling via det innebygde wlan-kortet.

LES OGSÅ:

TEST: Samsung 900X3A - Liten og elegant

Ifølge Samsung skal det nå ha kommet en ny modell hvor det er gjort endringer på antennedesignen og bruk av et annet wlan-kort. Samsung hadde et antennedesign for 9-serien der wlan-antennene satt under tastaturet. En mer vanlig løsning er antennene for wlan sitter i skjermen. På den nye modellen skal antennene være flyttet til skjermen.

Vi har foreløpig ikke testet den oppdaterte modellen. Varekode vi har fått oppgitt for modell med den nye wlan-implementasjonen er NP900X3A-B01SE.

LES OGSÅ:

Hindrer pc-en din rask internettbruk?

Les om:

Infrastruktur