Billig konkurrent til Asus Eee PC

Billig konkurrent til Asus Eee PC

En bølge av små, billige bærbare er på vei. En av dem er CloudBook fra Everex.

Flere store pc-produsenter som Acer, Dell og HP er i ferd med å lansere bærbare pc-er som skal ta opp konkurransen med Asus EeePC. En annen utfordrer er Everex CloudBook.

Denne maskinen koster kun 399 dollar i USA og er dermed billigere enn Asus Eee PC. Maskinen er like liten og måler 23 centimeter i bredden og veier like under en kilo.

Skjermen er på syv tommer har en oppløsning på 800 x 480 punkter. Pc-en er basert på en strømgjerrig 1,2 GHz VIA C7-prosessor og har 512 MB minne, 30 gigabyte harddisk og et batteri som skal vare i fem timer.

Av tilkoblingsmuligheter har maskinen wlan (802.11b/g), Ethernet, DVI, minnekortleser og to USB-porter. Skjermen har også et integrert webkamera.

CloudBook blir tilgjengelig i nettbutikker fra 15. februar, om man bor på den vestlige siden av Atlanterhavet. Om eller når det blir mulig å skaffe den i Europa er foreløpig ikke avklart.

CloudBook vil i likhet med andre billigmaskiner fra Everex leveres med det Linux-baserte operativsystemet gOSen samt en rekke forhåndsinstallerte gratisprogrammer, blant annet OpenOffice.

Her kan du lese mer om CloudBook.

Les om:

Infrastruktur