Bygg din egen bærbare

Bygg din egen bærbare

OCZ, pimært kjent for sine minneprodukter, kommer nå med en bærbar pc. Vi har testet den – på en måte...

OCZ har jevnt de siste par årene utvidet sitt produktspekter. Det hele startet med minnemoduler, og etter hvert har selskapet gått inn på områder som flashminne i form av usb-minnepinner og SSD, strømforsyninger, prosessorkjølere med mer.

Vi har testet den...

OCZ står bak verken konstruksjon eller produksjon av den bærbare pc-en. Etter å ha testet pc-er som Zepto 3415W, Multicom IFL-90+ og Multicom JFL-92+ kjenner vi lett igjen denne pc-en som en Compal-modell. Helt hvilken modell spesifikt det er vet vi ikke, men vil tippe det er samme grunnmodell som for Zepto 3415W og Multicom JFT-92+.

Dette er modeller vi har gode erfaringer med (vår test av JFT-92+ kommer om ikke lenge). Dette er en løsning med 15,4-tommers skjerm, Intel PM965-brikkesett, Geforce 8600M GT og mulighet for de raskeste Core 2 Duo-prosessorene som Intel i dag kan tilby for bærbare. Maskinen veier cirka 3 kilo.

LES OGSÅ: Zepto 3415W: God pc til variert bruk

Halvfabrikat

OCZ vil selge pc-ene som halvfabrikat. Det er her tenkt at sluttkunden selv skal montere inn prosessor, minne og lagringsmedier. OCZ håper såklart man skal velge minne fra dem, samt en av deres SSD-lagringsenheter.

Hvorvidt det blir en suksess gjenstår å se. Slik bærbare pc-er er konstruert og hvilke problemer man kan få med dem er vår anbefaling klart å kjøpe en ferdig løsning. For at det skal være aktuelt å bygge sammen en slik maskin mener vi det må være betydeligere billigere enn å kjøpe den samme maskinen ferdig sammensatt. Kjøper man et ferdig system vil man gjerne ha bedre vilkår i henhold til brukerstøtte og reklamasjon.

Det som kan tenkes, er at den del leverandører vil levere komplette maskiner under OCZ-navnet. Ser man på de leverandørene vi her lokalt har for Compal, benyttes deres eget firmanavn. Ikke minst blant entusiaster begynner OCZ å bli et sterkt merkenavn, og kan dermed være enklere å selge enn maskiner med eget navn eller Compal-navnet for mindre aktører.

Hvorvidt OCZ «bygg din egen»-bærbar blir tilgjengelig på det norske markedet og hva prisen blir gjenstår å se. Mer informasjon finner man på www.ocz.com

Infrastruktur