Creative skylder på Microsoft

Creative skylder på Microsoft

Selskapet har fått kraftig kritikk for dårlig Vista-støtte for sine lydprodukter. Nå legger de all skyld på Microsoft.

Creative står bak en rekke knallgode lydkort som gir avanserte lydeffekter til spill og film, vel å merke hvis du bruker Windows XP. Bruker du derimot Vista, er det lite sannsynlig at du får mer glede av et dyrt lydkort enn hovedkortets simple lydbrikke.

LES OGSÅ: Saftig bærbarlyd fra Creative

Selskapet mener problemene skyldes manglende informasjon fra Microsoft. Creative har nå laget en liste i forumet sitt, som skal gi brukerne forklaringene de krever.

- Problemet er at selv om Vista har vært under utvikling i flere år, ble ikke lydfunksjonene i systemet klare før like i forkant av lanseringen. Andre funksjoner i driverrutinene kunne heller ikke legges til, ettersom vi ikke fikk utlevert noen dokumentasjon rundt dette fra Microsoft, forklarer Creative i forumet sitt.

En rekke av lydkortfunksjonene som virket fint i XP vil ikke bli støttet i Vista-driverne. Dette gjelder blant annet støtte for DVD-audio, SPDIF passthrough for Audigy-kortene og støtte for DTS og Dolby Digital. De to sistnevnte vil nå heller støttes via programmer som Powerdvd og Windvd.

Creative sier også at de vil ha klar en ny driver for Vista i løpet av mai, eller begynnelsen av juni, og at denne skal rette opp i en rekke småfeil.

Les mer i Creatives forum.

LES OGSÅ: Elkjøp solgte mediespiller med porno

Infrastruktur