For de tøffe pc-jobbene

For de tøffe pc-jobbene

Nye arbeidsstasjoner fra HP og Fujitsu.

I forbindelse med at Intel har lansert deres nye Xeon E5-prosessor med åtte kjerner, kommer en rekke aktører i disse dager med nye arbeidsstasjoner og servere.

Både HP og Fujitsu er av dem som nå har lansert nye toppmodeller av arbeidsstasjoner, rettet mot de tøffeste jobbene innenfor oppgaver som DAK/3D-visualisering, videobehandling, programvareutvikling med med.

HP Z820 Workstation og Fujitsu Celsius R920 er de to selskapenes nye toppmodeller og er basert rundt mye av den samme teknologien.

Toppkonfigurasjonene kan leveres med to Xeon E5-2600-serie åttekjerneprosessorer og opptil 512 gigabyte feilkorrigerende minne.

For intern lagring tilbyr begge arbeidsstasjonene en variasjon av løsninger basert på SSD-er, Serial ATA-harddisker med opptil 7 200 o/min, SAS-harddisker med opptil 15 000 o/min og det er muligheter for RAID 0, 1, 5 og 10 avhengig av diskkonfigurasjonsløsningen man har valgt.

LES OGSÅ:

Fremtidens alt-i-ett fra HP

Intels nye Xeon E5-prosessorer er basert på samme grunnarkitekturen som Core i7 3960X og 3930X, som ble lansert til stasjonære pc-er senhøsten i fjor. Antall kjerner er imidlertid økt til åtte, og via HyperThreading kan prosessorene prosessere 32 parallelle tråder.

Raskeste utgave av prosessoren, som både HP og Fujitsu kan levere på sine nye arbeidsstasjoner, er E5-2687. Denne har en klokkefrekvens på 3,1 GHz og samlet 20 megabyte tredjenivås delt hurtigbuffer. Det leveres også prosessorer i serien med færre kjerner.

HP og Fujitsu tilbyr Nvidia Quadro 6000 som raskeste grafikkort - og man har muligheten for å benytte to av disse. I tillegg til flere alternativer fra Nvidias Quadro-familie har man også muligheten for grafikkort basert på AMDs FireGL-serie, samt Nvidias Tesla-serie av GPGPU-akselerasjonskort.

Foreløpig har vi ikke mottatt norske priser for Fujitsu R920. HP Z820 starter på 15 900 kroner ekskl. mva.

LES OGSÅ:

TEST: Lenovo Thinkpad W520 - For de tyngste jobbene

Les om:

Infrastruktur