Dell med minibærbar for barn

Dell med minibærbar for barn

Latitude 2100 er en billig minibærbar spesielt myntet på skolelever.

Dell vil at alle skoleelever skal få muligheten til å benytte seg av digitale læremidler og har derfor lansert Latitude 2100, en billig minibærbar spesielt myntet på skoleelever.

I likhet med mange andre minibærbare er Latitude 2100 utstyrt med en Intel Atom 270-prosessor, 512 megabyte minne og en 16 gigabyte SSD-disk. Maskinen leveres med operativsystemene Windows Vista Home Basic, Windows XP eller Ubuntu Linux. Den har en 10.1-tommers skjerm, veier omtrent 1,3 kilo og kommer i fem farger; rød, gul, grønn, blå og svart.

Latitude 2100 er den første Dell-maskinen i Norge som leveres med operativsystemet Ubuntu. Linux-distribusjonen har vært tilgjengelig for Dell-kunder i en del andre land, men nå kommer altså muligheten også til Norge.

Tåler barnelek

Det som gjør Latitude 2100 spesiell er at den er tykkere og har et mer solid ytre enn vanlige minibærbare - maskinen er dekket av en ruglete gummioverflate. I tillegg har den en anti-bakterielt tastatur, noe som gjør den godt rustet for bruk av aktive skolebarn. Den har også en egen bærestropp, slik at den blir enklere å drasse rundt på.

Maskinen har trådløs tilkobling til internett, som læreren kan overvåke ved hjelp av et spesielt lys på lokket av maskinen som indikerer nettverksaktivitet. Dermed er det ikke fritt frem for barn å surfe rundt på nettet i timene.

Dell lanserer samtidig noe som heter Mobile Computing Station, en slags vogn som rommer opptil 24 Latitude 2100-maskiner. Når elevene "henger" på plass maskinen settes den til lading. I tillegg kan maskinene oppdateres via trådløst nettverk av skolens it-administratorer.

Dell Latitude 2100 er tilgjengelig på www.dell.no og koster fra 2.490 kroner.

Les om:

Infrastruktur