Dell med ny minibærbar

Dell med ny minibærbar

Med sin nye Inspiron Mini 12 begynner Dell å viske ut skillet mellom minibærbare og vanlige, små bærbare.

Dell har offisielt lansert Inspiron Mini 12, som er første "oppgradering" av deres inntreden i minibærbar-markedet, Inspiron Mini 9. Utseendemessig er disse to modellene nesten identiske, med det unntak at Mini 12 er en del større. Dette gjør maskinen litt vanskelig å plassere.

Ny Atom-prosessor

Inspiron Mini 12 kommer med en ny type Intel Atom-prosessor, Z520, som skal bruke mindre strøm, på 1,3 Gigahertz, 1 GB RAM og du kan velge mellom 60 eller 80 GB harddisk. Av tilkoblinger har den selvsagt Ethernet og wlan (kun b/g-standard) samt Bluetooth.

Som mange minibærbare har også Mini 12 bare 3 USB-porter. Innebygd kortleser følger også med.

Batteriet er derimot en skuffelse. Det er et 3-cellers batteri med kun tre og en halv times levetid, og det altså på tross av en mer strømgjerrig prosessor enn hva du for eksempel finner i Asus Eee PC og Acer One. Det skal imidlertid bli mulig å kjøpe et seks cellers batteri senere, for cirka 600 kroner.

Stor skjerm

Men det som gjør denne lille maskinen litt vanskelig å plassere er de forskjellige dimensjonene. Dell har nemlig valgt å gjøre Mini 12 stor nok til å få plass til en 12,1 tommers skjerm og et tastatur som er 91 prosent av størrelsen på vanlige bærbar-tastaturer.

Det er vanskelig å si om en bærbar med så stor skjerm faktisk kan karakteriseres som en minibærbar. Men det er kanskje heller ikke så nøye, så lenge den dekker et behov. Har du ønsket deg en mellomting mellom en tradisjonell bærbar og en minibærbar er maskinen kanskje verdt å kikke nærmere på.

Inspiron Mini 12 vil selges med Windows Vista, XP eller en tilpasset versjon av Ubuntu Linux. I første omgang selges den bare i Japan, men den skal bli tilgjengelig på nett for resten av verden mot slutten av november. Den billigste modellen vil koste rundt 500 - 600 dollar.

Hos APC kan du lese den første testen av Dell Inspiron Mini 12.

Les om:

Infrastruktur