Dell satser på flashdisk

Dell satser på flashdisk

Datamaskinprodusenten Dell velger å kaste seg på bølgen, og satser på flashdisk i utvalgte maskiner.

Nå velger altså Dell å følge flere av konkurrentene, som allerede leverer, eller planlegger å levere bærbare med flashbaserte disker. I første omgang er det to maskiner som vil leveres med flashdisk som ekstravalg.

LES OGSÅ: Bærbar for tøffinger

Latitude D420 og Latitude D620 ATG vil kunne bestilles med 1,8-tommers SanDisk-flashdisk. Vi testet Dells ATG-maskin tidligere i år, og allerede da hadde den en relativt støtsikker disk, med flashdisk vil harddiskinnholdet bli enda bedre beskyttet. Ulempen er svært begrenset lagringsplass, de nye diskene kommer kun med 32 gigabyte lagringsplass.

Dell har valgt å bruke SanDisks flashbaserte UATA 500-disker, som blant annet kan skilte med raskere søketid, lavere strømforbruk og raskere overføringshastigheter enn tradisjonelle platebaserte harddisker. Tester fra Dell viser at ytelsen på de to Dell-maskinene økte med 23 prosent med flashdisk installert.

Kunder som velger å kjøpe en av de to Dell-modellene må regne med å betale opp mot 450 dollar ekstra for en flashdisk. Det er også mulig å kjøpe flashdisken løst fra Dell for 549 dollar. Enn så lenge er det kun 32GB-modellen som er tilgjengelig via Dell.

Les mer hos DailyTech.

LES OGSÅ: Zepto med 64 GB flashdisk

Les om:

Infrastruktur