Dell tar en Apple

Dell tar en Apple

Marbella: Design er i fokus når Dell nå relanserer merkevaren Inspiron for alle pc-er i hjemmemarkedet

Fra nå av brukes Inspiron-navnet om alle pc-er for forbrukermarkedet, både bærbare og stasjonære. De nye bærbare forbrukermodellene er designet med bakgrunn i nye undersøkelser om hva forbrukerne ønsker seg i en bærbar pc.

LES OGSÅ: Verdens tynneste bærbare fra Dell

For eksempel har Dell intervjuet folk om hvilken farge de helst ønsker seg på sin bærbare. Det viser seg at grå og sort, dagens vanligste pc-farger, ikke står høyest i kurs. I USA ønsker eksempelvis forbrukerne røde, hvite og blå pc-er.

De nye Inspiron-pc-ene kan leveres i åtte ulike farger, og da er det ikke snakk om deksler, men ekte chassisfarger. Det vil også lanseres tilpasset tilbehør.

Dell introduserte de nye Inspiron-pc-ene med modeller og catwalk for å understreke at design er i fokus.

Forbrukere har også meldt fra om behovet for å alltid være på nett. Inspiron-modellene kan derfor leveres med både WLAN, Bluetooth og integrert 3G. Dell er med dette den første leverandøren som tilbyr 3G i sine forbrukermodeller. Dette blir ikke tilgjengelig i Norge før tidligst til høsten.

LES OGSÅ: Lenovo med integrert 3G fra Telenor

For å gjøre film og musikk lettere tilgjengelig, er pc-ene utstyrt med et program kalt MediaDirect. Alle Apple-brukere vil nikke gjenkjennende. Dette minner om Front Row for Mac. I tillegg får man fjernkontroll som opsjon, som huses i Expresscard-sporet. På alle Inspiron-bærbare fås webkamera som opsjon. Blu-Ray leveres med mange modeller.

De nye modellene

De første fire modellene under Inspiron-varemerket er Inspiron 1520 og 1720, samt Inspiron 1521 og 1721. De to førstnevnte er basert på Intel Core 2 Duo, mens de to sistnevnte er basert på AMD Turion X2 Dual Core-prosessorer.

Startvekten på 1520/1521 er 2,9/2,91 kg og disse har skjermer på 15,4 tommer. Startvekten på 1720/1721 er hele 3,5 kg. Disse har skjermer på 17 tommer, og trives best på bordet.

Alle Inspiron-bærbare har 802.11g trådløst, mens 802.11a/g eller 802.11 Pre-N fås som opsjon. 8-i-1 minnekortleser er også standard.

Det er gode muligheter for skreddersøm. For eksempel kan man velge blant ulike skjermoppløsninger, glanset eller u-glanset skjerm, 3G, ulike harddisker på inntil 250 GB, Blu-Ray (kun 1520 og 1720), 9-cellers batteri, fjernkontroll og to-megapiksels webkamera med mikrofon og ørepropper som har støyfjerning og mikrofon.

Det ble også lansert to nye stasjonære pc-er for forbrukermarkedet, Inspiron 530 og 531.

LES OGSÅ: Ultraportabel pc til 5000 kroner

Les om:

Infrastruktur