Disse skal danke ut Eee PC

Disse skal danke ut Eee PC

TRENDER: Glem første versjonen av Eee pc. Det kommer nå en lang rekke mini-pcer som er bedre. Her er oversikten.

Lille Eee PC gav nytt liv til uttrykket «liten tue kan velte stort lass» og snudde bokstavelig talt hele pc-markedet på hodet. Til tross for at maskinen enda ikke offisielt er lansert i Norge ser den ut til å bli høstens store salgsvinner.

Tidlig i juni ble det kjent at nettbutikken Komplett alene har bestilt 20 000 eksemplarer av maskinen. Mye av årsaken til de enorme forventningene er det lave prispunktet på 2 500 kroner.

Se utfordrerne her

Men første generasjon Eee pc, dvs. versjon 701 som har 7-tommers skjerm, er egentlig en litt for svak løsning for både studenter og andre brukere siden skjermen er for lite nettvennlig og prosessorkraften for lav.

Nordmenn, som både har stor kjøpekraft og er bortskjemte på teknologisiden kan dermed gjøre lurt i å vente litt før de kjøper.

I kjølvannet av suksessen i utlandet har det kommet en haug med konkurrenter som tar opp kampen. En av dem er faktisk Asus selv som nå har demonstrert 901-versjonen av Eee utstyrt med Intels nye Atom-prosessor og en 8,9 tommers skjerm.

En ny generasjon maskiner

Den nye kategorien av minimaskiner har kastet mer bensin på bålet i kampen mellom prosessorfabrikantene Intel og AMD. Det har dukket opp helt nye prosessorplattformer og ikke minst har VIA plutselig våknet opp av dvalen med sine energigjerrige C7-prosessorer.

Intel har døpt de nye minimaskinene for nettops netbooks,

Og med utgangspunkt i en svært lav pris er disse maskinene skreddersydd for både studenter eller folk som trenger en lett og rimelig «nummer-to-pc» som de enkelt kan frakte med seg rundt for tilgang til e-post, internett og andre gjøremål - på farten eller hjemme i sofakroken.

Se utfordrerne her

Infrastruktur