E-bokleser og notisblokk

E-bokleser og notisblokk

Asus Eee Note EA-800 er både en digital notisblokk, diktafon og lesebrett for e-bøker.

Det nye lesebrettet fra Asus veier ikke mer enn en halv kilo, og den 8-tommer store touchskjermen har en matt overflate med «papirfølelse», ifølge en pressemelding fra Asus. Den monokrome skjermen benytter ikke bakbelysning, og skal egne seg godt for bruk i direkte sollys. Oppløsningen er på 1024 x 768 punkter.

Eee Note EA-800 kan brukes både som lesebrett og til å ta notater med. Den har 4 GB internminne, som kan utvides ved hjelp av MicroSD-kort. Standardminnet skal være nok til å lagre inntil 10 000 e-bøker, og enheten støtter en rekke ulike formater – inkludert ePub, PDF og dokumentformatene som brukes i Microsoft Office. Siden det også er støtte for MP3-filer, kan du bruke EA-800 til å spille av musikk eller lydbøker. Ut fra de tekniske spesifikasjonene ser det dessverre ikke ut til at det er støtte for andre lydformater enn MP3.

Et integrert kamera og diktafonfunksjon gjør at du kan spille inn tale eller ta bilder, noe som kan være praktisk hvis du bruker enheten til å ta notater i møter eller i undervisningssammenheng. Det er også innebygget engelsk ordliste og kalkulator.

Asus oppgir batterilevetiden til 13,5 timer, eller 10 timer hvis du har skrudd på wlan. Veiledende pris er 1 799 kroner inkl. mva., og produktet vil være tilgjengelig i Norge i månedsskiftet mars/april.

Infrastruktur