Eee PC med kraftigere batteri

Eee PC med kraftigere batteri

Eee PC 1000HE lover batterilevetid på 9,5 timer

Den er ikke i salg ennå, så det er ikke godt å si om Asus påstander holder vann. Selskapet hevder nemlig at Eee PC 1000HE har det i seg å holde ut nesten ti timer før batteriet trenger å lades.

Eee PC 1000HE er utstyrt med nyeste variant av Intel Atom, en N280. Ifølge Amazon, som har lagt ut pc-en for forhåndsbestilling, trekker prosessoren kun 2,5 watt. Intel på sin side har ikke sagt noe offisielt om prosessoren så langt.

I tillegg til å ha utsyrt pc-en med en svært energieffektiv prosessor har Asus også valgt å utstyre 1000HE med et seks cellers "Super Hybrid Engine" batteri. Avhengig av behov kan brukeren velge mellom en rekke forskjellige batteriinnstillinger.

Per i dag leveres de fleste minibærbare med batterier som gir rundt fire timers brukstid før de må lades. Om Asus klarer å holde det de lover med 1000HE vil Asus fullstendig feie konkurrentenes batteripåstander av banen, mener Richard Shim, analytiker i IDC.

- Jeg tror det ikke før jeg får se det, sier Shim til IDGs nyhetstjeneste.

Asus Eee PC 1000HE veier så vidt under 1,5 kilo med batteri. Ved siden av splitter nye Atom N280 er pc-en utstyrt med skjerm på 10 tommer, en gigabyte minne, harddisk på 160 gigabyte og støtte for både trådløsnett av raskeste type og blåtann.

I likhet med de fleste andre minibærbare på markedet vil 1000HE leveres med Windows XP ferdig installert. Blant nettsidene som har lagt ut pc-en for forhåndsbestilling er det ingen som har en modell med Linux på listene sine.

På Asus nettsider står anbefalt utsalgspris oppført til 399 dollar, men flere av nettbutikkene opererer med lavere priser. Hva prisen blir her til lands vet vi enn så lenge ikke, men Eee PC 1000H koster fra cirka 3 500 kroner i dag. Vi tør gjette 1000HE plasserer seg på omtrent samme prisnivå.

LES TESTEN: Voksen Eee PC

Infrastruktur