Ekstern SSD fra Buffalo

Ekstern SSD fra Buffalo

Buffalo har lansert en ekstern SSD - merkelig nok uten USB 3.0-støtte.

Buffalo lanserer nå deres MicroStation SSD på 32 og 64 gigabyte. Vekten er oppgitt til 62 gram og målene 5,7 x 1,3 x 9,8 cm. Målene blir med andre ord som for en liten ekstern harddisk, men vekten en del lavere. SSD-en leveres med programvareløsningen Secure Lock Wave for Windows for kryptering av dataene lagret på den.

Fra Buffalo har man den siste tiden sett et sterkt fokus på USB 3.0-produkter. Selskapet var det første til å lansere USB 3.0-harddisk, og også den første til å levere - vi holder for tiden på å teste Buffalos Terastation med USB 3.0. I vår første test av USB 3.0 så vi også at eksterne SSD-er vil kunne dra svært god nytte av den høye ytelsen som USB 3.0 tilbyr.

LES OGSÅ: USB 3.0 til den bærbare

MicroStation SSD er imidlertid USB 2.0-basert. Buffalo oppgir det noe forvirrende begrepet TurboUSB som grensesnitt, men dette er i praksis USB 2.0. Helt hva dette skal gi ekstra kan vi ikke svare nøyaktig på, men trolig vil man ikke se noen spesielle praktiske forskjeller. Løsningen er avhengig av Buffalos programvare for å gi den ekstra ytelsesgevinsten.

USB 2.0 begrenser seg ytelsesmessig til 30-35 megabyte i sekundet overføringshastighet. Ved at det benyttes SSD i stedet for tradisjonell harddisk vil man uansett kunne dra nytte av den korte tilgangstiden SSD-er har - dette kan gjerne være under 1 ms, mens det for en 2,5-tommers harddisk gjerne er over 15 ms.

Buffalo oppgir ikke om SSD-en har støtte for Trim eller andre teknologier som gjør at ytelsen opprettholdes etter hvert som alle minnecellene har vært i bruk.

Vi stiller oss per i dag i utgangspunktet noe nølende for gevinsten av eksterne SSD-er av denne typen. For en pris langt under det 32 gigabyte-versjonen koster vil man kunne få en 500 gigabyte harddisk som på mange områder vil ha den samme ytelsen.

Veiledende priser er oppgitt til henholdsvis 999 og 1 799 kroner inkl. mva. for 32 og 64 gigabyte.

Mer informasjon: www.buffalo-technology.com .

LES OGSÅ: TEST: USB 3.0 - Raskt førsteinntrykk

Infrastruktur