Elkjøp tilbakekaller pc-er

Elkjøp tilbakekaller pc-er

Batteriene i Elkjøps Advent-maskiner har en defekt som kan føre til overoppheting.

Elkjøp tilbakekaller batterier tilhørende fem pc-modeller av merket Advent på grunn av fare for overoppheting. 4 500 bærbare pc-er solgt i Norden er berørt, skriver Elkjøp på sine hjemmesider.

Produktene dette gjelder ble solgt i perioden fra november 2007 til desember 2008. Ifølge Elkjøp finnes det totalt 14 900 pc-er som representerer de fem modellene på det nordiske markedet, men det er i underkant av 4500 enheter som har de aktuelle batteriene.

– Det er rapportert om noen få tilfeller i Storbritannia hvor batteriet i pc-en kan ha forårsaket overoppheting, men foreløpig ingen i Norden, forteller salgssjef André Hesselroth i Elkjøp.

Elkjøp ber alle kunder som har kjøpt en Advent-pc, merket på undersiden med modell nummer 1215, 1015, 1315, 1515 og 9217, om å returnere batteriet. For å returnere batteriet eller sjekke om tilbakekallingen gjelder deg må du gå til www.checkmybattery.com.

PC World testet Advent 1515 for cirka to år siden og ble ikke akkurat imponert. Pc-en hadde elendig batterilevetid, dårlig plassering av vifte og tilkoblinger og hadde dårlig 3d-ytelse.

Infrastruktur