Enklere hverdag med Longhorn

Enklere hverdag med Longhorn

Automatisering av daglige driftsoppgaver, enklere administrasjon og bedre sikkerhet skal få kundene til å oppgradere fra Windows Server 2003 til Longhorn.

Windows Server Longhorn er bygget på samme kodebase som Windows Vista, og deler derfor mye av den samme arkitekturen og funksjonaliteten. I likhet med Vista, har Longhorn blitt fullstendig redesignet for å bli mer komponentbasert og modulær, blant annet med en forbedret og forenklet rolle- og administrasjonsmodell.

LES OGSÅ: Longhorn klar i betaversjon

Andre store nyheter siden 2003 er Windows PowerShell (et .Net skript- og kommandolinjespråk) og en nedskalert OS-installasjon uten grafisk brukergrensesnitt (Server Core) som kan styres fra Powershell eller fjernstyres fra GUI-baserte administrasjonsverktøy over nettverket.

Terminal Services har også fått en kraftig ansiktsløfting, med enklere utskriftsmuligheter, fjerninstallasjon av applikasjoner og sikker pålogging uten VPN utenfor nettverket. Windows Firewall er automatisk påslått og automatisk konfigurert. Sikkerhetstjenester som domenkontrollere i lese-modus, BitLocker, EFS (Encrypting File System) og Network Access Protection (NAP) skal kunne kombineres for å sikre servere også på andre lokasjoner.

- Det blir langt enklere å bruke Longhorn enn Windows 2003 Server. Det er er enklere å finne frem, enklere å løse problemer og du gis bedre forutsetninger for å administrere serverparken. Vi har også utviklet et nytt skriptspråk som skal gjøre det enklere å automatisere flere oppgaver. Det er en myte at windows-administratorer ikke bruker skript eller kommandolinjegrensesnittet. Tre av fire gjør det. Du trenger ikke røre det som allerede fungerer bra i Windows 2003, men for nyutvikling har vi nå en automatisert systemadministrasjon som er best i klassen, sier produktsjef Scott Ottoway i Microsoft.

Les om:

Infrastruktur