Enormt fra Scythe

Enormt fra Scythe

Test: Scythe leverer en vifte som kjøler godt, passer det som finnes av moderne prosessorer, og støyer lite.

Scythe Andy Samurai Master passer for alle de aktuelle prosessorgrensesnittene i dag, og fra de siste årene: Socket 478/LGA775 for Intel-prosessorer og Socket 754/939/AM2 for AMD-prosessorer.

LES OGSÅ: Slik holder du pc-en kjølig

Kjøleren har en bunn i kopper og to aluminiumsmoduler. Den større øvre er koblet til bunnmodulen via varmerør. På toppen finner man en 120 mm vifte. Totalt sett er kjøleren svært stor, men bør passe i de fleste standard-pc-er. Det eneste man kan være oppmerksom på er systemer med stor kjøleribbe spenningsregulatorene ved prosessoren, i tillegg til ekstra høye minnemoduler (for eksempel noen av toppmodellene til Corsair og OCZ). Gjerne vil det imidlertid være slik at kan ikke kjøleren monteres den ene veien, kan den monteres den andre.

Det følger ikke med manuell vifteregulator. Dette kan man kjøpe i tillegg, men samtidig støtter de fleste hovedkortene i dag regulering av prosessorviften automatisk i henhold til prosessortemperatur. Kjøleren er såpass effektiv og viften såpass god i utgangspunktet at det er nok sjeldent at man vil oppleve veldig høy viftehastighet.

Kjøleren er enkel å montere. Det er ikke ramme som skal monteres under hovedkortet. For AMDs prosessorer benyttes standardbraketten. Dette betyr normalt sett at det ikke skal være behov for å ta hovedkort ut av pc-en for montering. I hvert fall ikke så lenge man kommer til med hendene når kjøleren skal låses på plass. Et element for AMD-monteringen er at festene krever litt plass ved montering. For hovedkort der brikkesettkjøler blir tett inntil sokkelen kan det blir problemer. For de aller fleste hovedkort bør det imidlertid ikke være problemer.

Kjøleeffektiviteten har vi ikke noe å utsette på. Støynivået er videre også lavt. Sett i forhold til størrelse og vekt hadde en løsning med brakett bak på hovedkortet i hvert fall teoretisk sett vært sikrere, men ville gjort montering vanskeligere. Likevel, dette er en kjøler som er godt egnet for støysvake pc-er og for de som vil overklokke. Når det gjelder støynivå kan også Zalmans CNPS9500 imidlertid være et litt rimeligere alternativ.

  • Scythe Andy Samurai Master
  • Pris: Ca. kr 400 inkl. mva.
  • Distributør: Norek.no, Hattelco.no
  • Internett: www.scythe-eu.com

  • Ytelse: 8
  • Støynivå: 8
  • Montering: 7
  • Pris/egenskaper: 7

LES OGSÅ: Kjølig kabinett fra Antec

Infrastruktur