Fargesterk monster-pc

Fargesterk monster-pc

HP lanserer bærbar arbeidsstasjon med 17-tommers skjerm, Quadro FX-grafikk og en eksepsjonell fargenøyaktighet.

Den nye kraftkaren HP EliteBook 8730w Mobil Workstation er utviklet for avanserte grafikkintensive applikasjoner og basert på Intels nye Centrino 2-plattform.

Maskinen kan leveres med en firekjernes Intel-prosessor, inntil 8 GB minne, Nvidias Quadro FX-kort med 1 GB skjermminne samt en 17 tommers DreamColor-skjerm som kan vise til en oppløsning på 1920 x 1200 piksler og over 16 millioner farger.

Denne skjermteknologien er utviklet i samarbeid med DreamWorks Animation SKG og skal ifølge HP gjøre EliteBook 8730w til den eneste mobile arbeidsstasjonen på markedet som har et høyt fargespekter på en 17-tommers skjerm.

Av lagringsplass tilbys 7200 o/min SATA hardisker på inntill 320 GB og det er opsjon for Blu-ray-brenner. På grunn av sin modulære oppbygning kan den optiske stasjonen eventuelt byttes ut med en ekstra hardisk.

Pcen-har også støtte for Dual Link DVI og eSATA-kontakt for ekstern lagring.

LES OGSÅ: Ekstrem Thinkpad

- Friheten til å arbeide overalt har også blitt viktig for de som benytter våre arbeidsstasjoner, sier HPs produktsjef Amund Hamre i en pressemelding.

Mer robust

HP har også skjerpet kravene til robusthet på den nye EliteBook-serien, slik at de skal tåle påkjenninger fra mobil bruk.

Kabinettet har fått betegnelsen HP DuraCase og er laget i aluminium og magnesium som, foruten å være klassisk og stilrent å se på, beskytter maskinen bedre. Men til tross for lette byggematerialer starter vekten på 3,46 kilo.

HP EliteBook 8730w vil bli tilgjengelig i september med en startpris på 18 700 kroner.

I tillegg til toppmodellen introduseres også to rimeligere varianter med 15,4-tommers skjerm, EliteBook 8530w og EliteBook 8530p. Dette er arbeidsstasjoner i en lettere utgave for folk som trenger et kraftig grafikkverktøy ute i felten, for eksempel til videoproduksjon, eller bildebehandling.

Begge maskinene er basert på en Intel Core 2 Duo prosessor og gir mulighet for inntil 8 GB minne med et 64 bits operativsystem.

8530w og 8530p vil også bli tilgjengelig i september med en utsalgspris på henholdsvis 17 500 og 15 000 kroner. (Alle priser er inkludert mva.)

Mer informasjon hos HP

Les om:

Infrastruktur