Fire av ti ferierer med laptop

Fire av ti ferierer med laptop

Når nordmenn skal feriere, klarer vi oss ikke uten mobiltelefon, kamera og bærbar pc.

Mobiltelefon er det nesten ingen som klarer seg uten, hele 89 prosent sier at de må ha med seg mobiltelefonen. Kamera er naturlig nok også populært, og 70 prosent sier at de må ha med seg kameraet i ferien.

Det som kanskje er litt overraskende, er at bærbar pc er det tredje viktigste produktet for nordmenn i ferien. 38,5 prosent av de spurte sier at de må ha med seg sin bærbare pc i sommer, viser en spørreundersøkelse gjennomført av Visendi på oppdrag for Expert.

- Laptop-en er for eksempel mer populær enn grill, mp3-spiller og GPS, sier Philip Straumsheim, kommunikasjonsdirektør i Expert.

Bruken er avgjørende

Årsaken er at pc-er har blitt mer vanlig samtidig som kvaliteten har økt og prisen gått ned. Samtidig er bruksmønsteret endret, mener Expert.

- Bærbare pc-er er blitt dagligdags, og mange er veldig oppegående brukere. Vi lagrer mye av livet vårt på maskinen, derfor er det også naturlig å ta den med seg så mye som mulig, sier Straumsheim.

Bilder, chat, epost og internett er elementer som mange liker å ha tilgang til, også når man er på ferie.

- Samtidig ser vi at stadig flere har mulighet til å være på nett via forskjellige mobile nettløsninger. Dessuten er det sikkert en del som bruker maskinen som dvd-spiller til barna, sier Straumsheim.

Infrastruktur