Forbedret Macbook

Forbedret Macbook

Apples rimeligste bærbarmodell, Macbook, har fått en etterlengtet oppgradering.

Tidligere i høst hadde vi en test av Apples Macbook der vi konstaterte at maskinen begynte å bli gammel, og hadde en pris som ikke reflekterte maskinens egenskaper.

Apple har oppgradert Macbook med Intels nyeste brikkesett for bærbare.

Apple har nå oppgradert Macbook med blant annet nytt brikkesett, samt ny grafikkprosessor. Brikkesettet er det nye GM965, som ellers er en del av Intels Santa Rosa-plattform. Gjennom brikkesettet får maskinen også Intels X3100-grafikkprosessor. Fortsatt er dette en integrert løsning som benytter systemminne som videominne. Den nye grafikkprosessoren vil gi bedre 3D-ytelse og bedre muligheter for maskinvareakselerert videoavspilling. Hvor vidt sistnevnte element i praksis utnyttes av Apple gjenstår å se.

LES OGSÅ: Apple Macbook: Litt for gammel

Den nye modellen er mulig å utstyre med opptil 4 gigabyte minne, mens den gamle var begrenset til 2 gigabyte. Man har videre også fått mulighet til å velge opptil 250 gigabytes harddisk. Man har også fått en marginal forbedring av prosessorytelsen gjennom en økning fra 2,16 til 2,2 GHz. Dette innebærer også forbedret prosessorbusshastighet.

Norske Apple Store har i skrivende stund ikke de nye modellene tilgjengelig. Hvor vidt prisene også justeres i henhold til de gamle modellene gjenstår å se. Den rimeligste modellen vil fortsatt leveres med 2 GHz prosessor, 1 gigabyte minne, 80 gigabyte harddisk og uten dvd-brenner (kun kombinert cd-brenner/dvd-leser). Alle modellene leveres med Apples nyeste versjon av Mac OS X (Leopard).

LES OGSÅ: Mac OS X rammes av trojaner

Infrastruktur