Forsvinner 17-tommer MacBook Pro?

Forsvinner 17-tommer MacBook Pro?

Oppgradering av bærbarserien vil ikke gi rom for toppmodellen, ifølge analytiker.

17-tommermodellen er den minst solgte i MacBook Pro-serien, og nå hevder en analytiker at Apple kan være i ferd med å droppe den fra sitt utvalg.

Det er analytiker Ming-Chi Kuo i KGI Securities som kommer med påstanden i en ny rapport, ifølge MacRumors. Ming-Chi Kuo har kommet med korrekte antagelser om hvilke planer Apple har på Mac-fronten tidligere, men det gjenstår selvsagt å se om han har rett denne gangen også.

Nye bærbare på vei

Apple forventes å være rett rundt hjørnet med å slippe nye bærbare i forbndelse med Intels lansering av prosessorserien Ivy Bridge. Det snakkes om en helt ny hybrid mellom MacBook Air og MacBook Pro, som blant annet vil komme uten optisk enhet.

Det har blitt spekulert i at Apple på sikt vil bare tilby én bærbar datamaskin, bare med de ulike skjermstørrelsene - 11-tommer, 13-tommer, 15-tommer og 17-tommer, skriver svenske Macworld. Ming-Chi Kuo tror også Apple ønsker å strømlinjeforme bærbarserien, og å fjerne 17-tommeren vil inngå som en del av denne prosessen.

Kuo estimerer at Apple solgte rundt 3,1 millioner bærbare i første regnskapskvartal for 2012. Nesten halvparten av dette er 13-tommer MacBook Pro. Salgstallet for 15-tommermodellen ligger på rundt 500 000, mens 17-tommeren bare er solgt i 50 000 eksemplarer, estimerer han.

17-tommer for stort?

Dersom Apple skulle finne på å fjerne 17-tommeren fra sitt bærbarutvalg, ville vi ikke blitt overrasket. Stadig flere ønsker bærbare som er virkelig bærbare - og lette å ha med seg ute på farten.

Med sine 2,5 kilo er ikke 17-tommer MacBook Pro veldig hendig. Her i Macworld.no tror vi at et fornuftig alternativ kan være å ha en liten bærbar kombinert med en større ekstern skjerm på den faste arbeidsplassen, for eksempel Apples 27-tommers skjerm.

Ytelsen i de mindre modellene har dessuten blitt mye bedre de siste årene, i tillegg til at skjermoppløsningen har økt. Dersom Apples bærbare Mac-er får Retina-skjerm som ryktene vil ha det til, blir behovet for en 17-tommer enda mindre.

Infrastruktur