Frekk , men ryddig ekstrem-pc

Frekk , men ryddig ekstrem-pc

HP hadde storlansering i går, blant nyhetene var en svindyr stasjonær-pc utviklet av Voodoo-gjengen.

HP er ikke kjent for å lage de mest spenstige og spennende datamaskinene på markedet, men med Voodoo-gjengens hjelp ser det ut til å forandre seg.

LES OGSÅ: HP vil forandre spillverdenen

Det har ikke skjedd mye etter at HP kjøpte opp spill-pc-produsenten Voodoo PC i fjor. Blackbird 002 er et spennende resultat av oppkjøpet, og er en rendyrket spill-pc som kan settes opp etter kundens egne ønsker.

Det spesialdesignede kabinettet er produsert i aluminium og lakkert i sort. Litt frekk grafikk på sidene av kabinettet er det også funnet plass til. Det hele er plassert på en fot i børstet aluminium. Foten er utstyrt med led lys i skiftende farger, og skal visstnok tåle en belastning på over 100 kilo.

Kabinettet har ikke bare et ryddig og gjennomtenkt eksteriør, HP har nemlig tenkt nøye gjennom det innvendige i pc-en. Alt av komponenter og kabler er pent og ryddig plassert, og alt er gjort med tanke på optimal luftgjennomstrømming.

Vannkjølt prosessor og god luftgjennomstrømming.

Maskinen leveres med vannkjølt prosessor, og mulighet for å vannkjøle grafikkortet i tillegg. Det er mulig å velge ett eller to grafikkort, med eller uten vannkjøling. Både AMD/ATI og Nvidia er representert, med en rekke forskjellige grafikkortmodeller fra hver.

Det er også mulig å velge mellom prosessor fra AMD eller Intel. Av AMD-prosessorer er det kun X2 6000+ 3.0GHz-modellen som er tilgjengelig. Når det gjelder Intel-prosessorer er utvalget større, med mulighet for å få maskinen levert med alt fra Core 2 Duo til Core 2 Extreme Quad-Core-modeller.

Blackbird 002 kan leveres med en rekke forskjellige grafikkort.

For å sikre god ytelse over hele fjøla har HP valgt å bruke en 10 000 rpm SATA-disk til installasjon av operativsystemet, med mulighet for å utvide med ytterligere fire harddisker i varierende størrelse. Maskinen kan ellers leveres med enten DVD-brenner, eller en kombomodell som takler både Blu-ray og HD DVD.

Alle disse relativt ekstreme komponentene krever mye strøm. Derfor har HP valgt å utstyre Blackbird 002 med en 1 100 watts strømforsyning.

Maskinen vil være klar for salg i USA fra 15. september. Prisen vil avhenge av konfigurasjonen, og spenner fra 2 500 til 7 100 dollar. Omregnet til norske priser kan det fort bety et sted mellom 20 000 til 70 000 kroner.

Les mer hos HP.

LES OGSÅ: Spilldjevel uten pondus

Infrastruktur