Fremtidens Mac-bærbare?

Fremtidens Mac-bærbare?

MacBook kan bli enda mer som iPad, ifølge nytt Apple-patent.

Da Steve Jobs introduserte nye MacBook Air tidligere i høst kalte han den for fremtidens bærbare datamaskin. Ifølge Apple-sjefen er Air kombinasjonen av en MacBook og en iPad, men et nytt patent avslører at Apple kan ha planer om å bringe de to enhetene enda nærmere hverandre.

Ifølge nettstedet Patently Apple har Apple tatt patent på en datamaskin som kan veksle mellom en MacBook-lignende og en iPad-lignende modus ved at skjermen kan snus.

Det har lenge eksistert bærbare pc-er der skjermen kan svinges utover og brukes som en "tavle-pc". Dell er for eksempel like rundt hjørnet med en ny nettbrett-hybrid kalt Dell Inspiron Duo med svingbar berøringsskjerm.

Apples nye patent beskriver en datamaskin som ligner på en MacBook, men som har en skjerm som kan tas ut av hengslene og felles ned baklengs slik at den dekker tastaturet med selve skjermen utover. Da minner den mer om en iPad enn en bærbar Mac.

TEST:

MacBook Air 11,6" gir valgets kvaler

Ikke helt virkelighetsfjernt

Hvorvidt Apple setter patentet ut i livet, gjenstå å se. Apple, som mange andre selskaper, patenterer mange ulike produkter og teknologier at det blir noe av.

Noe som taler i mot at det noensinne blir et reelt produkt er blant annet at Apple ikke ser ut til å være spesielt stor tilhenger av bevegelige deler (gjengene i MacBook-ene er blant de få unntakene), skriver våre svenske Macworld-kolleger. Mange av selskapets produkter bærbare kommer i den såkalte unibody-designen, det vil si at kabinettene er frest ut av en og samme aluminiums- eller plastblokk.

Helt utelukket er det imidlertid ikke, særlig med tanke på at neste versjon av Mac OS X Lion vil komme med støtte for multitouch-teknologi. Med iPhone, iPad og iOS har Apple skaffet seg god erfaring innen berøringsteknologi, og grunnlaget for å videreføre det til Mac-en er absolutt tilstede.

Amerikanske Macworld har skrevet en interessant artikkel om Mac-ens og Mac-operativsystemets fremtid hvor de tar opp nettopp iOS-inspirasjonen. Les artikkelen her .

LES OGSÅ:

Apple skaper iPad-dilemma

Infrastruktur