Fujitsu Siemens med mini-bærbar

Fujitsu Siemens med mini-bærbar

Fujitsu Siemens har offisielt lansert maskinen som skal konkurrere med Eee, Wind og One, og et par unike funksjoner er på plass.

Fujitsu Siemens benytter IFA-messen som avholdes i Berlin i disse dager til å presentere sin nye Amilo Mini Ui 3520 - en maskin som går i konkurranse med spesielt Asus Eee PC 901, Acer Aspire One A150 og MSI Wind U100. Maskinen har 8,9-tommes skjerm (1024x600 punkter) og et fotavtrykk på cirka 32 x 17,5 cm. Vekten er oppgitt til ett kilo.

I likhet med de andre nevnte maskiner i segmentet er Amilio Mini Ui 3520 basert på Intels Atom N270-prosessor på 1,6 GHz. Maskinen vil ellers bli levert med 1 gigabyte minne og 60 eller 80 gigabyte harddisk. Ut i fra det vi kan forstå er 60 gigabyte-harddisken med 3 600 o/min rotasjonshastighet, mens 80 gigabyte-harddisken har 4 200 o/min.

LES OGSÅ: MSI Wind U100 skaper trøbbel for Eee PC

Det er integrert webkamera, wlan, Bluetooth, ethernet og 4-i-1-kortleser. Et spesielt element som vi ikke har sett på andre maskiner i dette segmentet er en Expresscard/34-kortplass. Dette gir mulighet for å bruke en del forskjellige type tilleggskort, inkludert 3g-kort. Ifølge pressemeldingen fra Fujitsu Siemens skulle en usb-basert 3g-løsning være tilgjengelig for maskinen. Om dette er en ekstern dongle eller en løsning som benyttes i Expresscard-kortplassen er vi foreløpig usikre på. Expresscard er konstruert slik at kortene kan kobles til PCI Express-bussen eller usb internt.

Maskinen vil være tilgjengelig seks forskjellige fargevarianter. Ut i fra det vi kan forstå vil det også være muligheter for forskjellige deksel, inkludert en løsning der man kan feste en utskrift med motivet man ønsker på dekselet.

Veiledende pris for maskinen er oppgitt til fra 3 995 kroner inklusive mva. Vi vil imidlertid tro at markedsprisen når denne blir tilgjengelig vil være lavere. Hva 3g-løsningen koster i tillegg kunne Fujitsu Siemens foreløpig ikke svare på. Maskinen skal være tilgjengelig på det norske markedet i november.

Mer informasjon: www.fujitsu-siemens.no

LES OGSÅ: Asus Eee 901 imponerer stort

Les om:

Infrastruktur