Fujitsu Siemens satser på nye Centrino

Fujitsu Siemens satser på nye Centrino

Samme dag som Intel offisielt lanserte sin nye bærbarplattform, lanserte også Fujitsu Siemens maskiner med Santa Rosa-teknologi under panseret.

Onsdag denne uken var dagen for årets hittil største slipp av bærbare pc-er. Omtrent det som kan krype og gå av bærbarprodusenter lanserte en eller flere nye modeller i går.

LES OGSÅ: Acer satser friskt med nytt design

Fujitsu Siemens benyttet dagen til å lansere hele åtte nye maskiner, i alt fra proffklassen til enklere forbrukermodeller. De fleste er utstyrt med den nye Centrino-plattformen, mens et par av proffmodellene har blitt utstyrt med den enda kraftigere Centrino Pro.

– Våre nye modeller videreutvikler og forsterker kvalitetene til Fujitsu Siemens Computers: Økt mobilitet takket være lav vekt og lang batterilevetid, enestående pålitelighet og sikkerhet, alt kombinert med den seneste mobilteknologien, sier Dieter Herzog, Executive Vice President Infrastructure Products, i en pressemelding.

Kun en av maskinene er klar for levering allerede i mai, resten vil komme i løpet av sommeren og høsten.

Nytt til forbrukerne

Den første modellen som slippes er Amilo Pi 2515, som er beregnet for salg i forbrukermarkedet. Maskinen kommer med Intel Core 2 Duo-prosessor, enten i 7100 eller 7300-modell, altså 1,8 GHz eller 2,0 GHz. Maskinen er i stand til å kjøre 533 MHz eller 667 MHz DDR2-minne, og er utstyrt med to minnespor som takler til sammen to gigabyte minne.

Skjermen er en 15,4-tommers bredskjerm. Dessverre takler skjermen kun 1280 x 800 pikslers oppløsning. Grafikken behandles ved hjelp av en innebygd Intel-grafikkbrikke, noe som ikke lover godt for 3D-ytelsen, men som burde fungere greit til enkel bruk.

Ellers er maskinen utstyrt med blant annet nettverkskort for trådløsnett (opp til 802.11g), 4-i-1 minnekortleser og tolags DVD-brenner. Vi har ikke fått oppgitt pris for maskinen, men vi regner med en pris godt under 10 000 kroner.

Fujitsu Siemens vil også levere ytterligere tre forbrukermodeller i løpet av de kommende månedene, alle med Centrino Duo-prosessorer. Amilo Pi 2530 er, ifølge produsenten, en allsidig bærbar for forbrukere med ekstern grafikk. Maskinen er ventet i løpet av juni.

I juli vil selskapet levere Amilo Xi2528, en maskin beregnet til multimediebruk. Mens de i august er klare med Amilo Xi 2428.

Centrino Pro til proffene

Fujitsu Siemens Lifebook S6410.

Proffbrukerne kan se frem mot fire nye modeller, tre Lifebooks og en Celsius. Lifebook E8410 og Celsius H250 er begge utstyrt med Intel Centrino Pro-teknologi, noe som blant annet innebærer støtte for trådløsnett med 802.11n-standarden. Begge disse maskinene kommer i salg i løpet av juni.

De to siste Lifebook-modellene er basert på Intel Centrino Duo, og vil være klare for salg i løpet av juli. Lifebook S6410 er en liten bærbar med 13,3-tommers skjerm, og veier kun 1,7 kilo. Den siste maskinen som er på vei er Lifebook T4220, og er en enkel tavle-pc.

LES OGSÅ: Zepto først med ny Intel-plattform

Infrastruktur