Hdmi og hdcp på AMD-bærbare

Hdmi og hdcp på AMD-bærbare

AMD jobber med å utvikle nye og avanserte brikkesett til bærbare.

Det er ikke lenge siden Intel lanserte sitt Santa Rosa-brikkeset, en kraftig oppdatert arkitektur for bærbare. Nå jobber også AMD med en ny arkitektur for bærbare pc-er.

LES OGSÅ: Maskulin bærbar fra NEC

I løpet av høsten i år, og tidlig neste år, vil AMD lansere en serie nye brikkesett for bærbare. En av nyhetene er støtte for hdmi og hdcp.

Det er komponentprodusenter i Taiwan som har forsnakket seg og avslørt detaljer rundt de nye brikkesettene fra AMD. I løpet av tredje kvartal i år vil M740G-brikkesettet slippes, mens M780G og M780T er ventet klare tidlig 2008.

Som normalt er det den enkleste teknologien som slippes først, og M740G er da også beregnet for relativt enkle bærbare datamaskiner. Brikkesettet har støtte for Directx 9, hdmi og hdcp. De to andre brikkesettene er av den mer avanserte sorten, og støtter blant annet directx 10 og hypertransport 3.0, i tillegg til tidligere nevnte hdmi og hdcp.

AMD jobber også med en ny plattform med kodenavn Puma, som er ventet klar før sommeren neste år. Ifølge opplysningene fra Taiwan vil denne plattformen være delvis basert på M780G og M780T.

LES OGSÅ: Toshiba med ny AMD-bærbar

Les om:

Infrastruktur