Hele maskinen i en USB-penn

Hele maskinen i en USB-penn

Et fransk selskap jobber med å utvikle en Linux-maskin som får plass i en USB-penn.

Den knøttlille USB-pennen inneholder en fullt fungerende Linux-maskin, som blant annet er utstyrt med 64 megabyte minne.

Det franske selskapet Calao ble startet opp for under et år siden, og jobber iherdig med å utvikle knøttsmå Linux-maskiner for OEM-markedet. Den seneste oppfinnelsen er datamaskiner som får plass i en USB-enhet som er like stor som en vanlig minnepinne.

Selskapet har utviklet to forskjellige versjoner, kalt USB-A9260 og A9263. De to versjonene er utstyrt med nesten samme maskinvare. Det eneste som skiller de to er prosessoren. A9260 er utstyrt med en Atmel AT91SAM9260-prosessor, mens A9263 er utstyrt med en AT91SAM9263-prosessor.

Prosessoren som sitter i A9260 kjører med en klokkehastighet på 190 megahertz. Ellers er minimaskinen utstyrt med 256 megabyte flashminne og 64 megabyte SDRAM. Maskinen støtter USB 2.0-tilkobling mot datamaskinen, i tillegg til at den er utstyrt med to USB-innganger. En nettverksplugg er det også funnet plass til.

Hele herligheten målte 85 x 26 millimeter. Strømforbruket er på beskjedne 2,5 watt. Noen pris har så langt ikke blitt fastsatt.

Les mer på Calaos nettsider.

LES OGSÅ: Hovedkort i miniatyr

Infrastruktur