Hitachi med 250 GB bærbardisk

Hitachi med 250 GB bærbardisk

Bærbare pc-er brukes av stadig flere grupper, mange av dem krever mye lagringsplass.

I og med at bærbare brukes av stadig flere, og tar over for stasjonære maskiner, settes det nye krav til lagringsplass. Video, bilder og musikk tar mye plass, og tradisjonelle bærbare med ”små” harddisker holder ikke lenger mål.

LES OGSÅ: Fartsglad bærbardisk

Derfor utvikles det stadig større harddisker til bærbare maskiner. Hitachi har nettopp lansert sitt nyeste tilskudd, en bærbardisk med 250 gigabyte lagringsplass.

Den nye Travelstar-disken vil komme i to versjoner, en for massemarkedet og en for bedriftsmarkedet. Begge de 250 gigabyte store diskene spinner med en hastighet på 5400 omdreininger i minuttet. Den tidligere toppmodellen, en harddisk med 200 gigabyte, spinner med 7200 omdreininger. Den lavere hastigheten gjør disken noe tregere, men holder samtidig strømforbruket nede, noe som er vel så viktig på en bærbar.

Sammenlignet med modellen den skal erstatte, byr den nye disken på over 50 prosent mer lagringsplass og 23 prosent bedre støtsikring. De to modellene av 250 GB-disken leveres også med valgfri filkryptering, hvor data kan beskyttes med et passord ved lagring. Når du skal lese filene må du taste inn det samme passordet igjen.

Hitachi har allerede begynt å sende ut de nye diskene til forhandlerne. Prisen er satt til 250 amerikanske dollar, eller rundt 2 000 norske kroner etter avgifter er lagt til.

Les mer hos TG Daily.

LES OGSÅ: Hitachi med krypterte bærbardisker

Infrastruktur