HP dropper Intels turbominne

HP dropper Intels turbominne

Med Intels Santa Rosa-brikkesett kom også turbo memory-funksjonen. HP mener den gir ikke nok ytesle for pengene.

Turbo memory skal ifølge Intel gi raskere oppstart av Windows ved å lagre en rekke av oppstartsfilene til systemet i en flashminnebrikke. Flashminne er atskillig raskere enn tradisjonelle harddisker, og gir derfor raskere lesing av filene, noe som igjen gir raskere oppstart av Windows.

LES OGSÅ: Fujitsu Siemens satser på nye Centrino

De aller fleste bærbarprodusentene tilbyr denne funksjonen som tilvalg på sine nye Santa Rosa-modeller, men HP velger altså å stå over, i alle fall i denne omgang.

- Vi mener at turbo memory ikke gir nok ytesle for pengene, dessuten er det billigere å legge til mer vanlig minne for de som trenger ekstra ytelse, sier HPs produktsjef Fredrik Pantzar.

Han har regnet seg frem til at det bare koster rundt 500 kroner å installere en ekstra gigabyte med minne, omtrent det samme som kostnaden for å legge til en gigabyte med turbo memory. Fordelen er at man da fortsatt har en mini-pci ledig til andre ting.

Flere av produsentene som har sagt at de vil satse på turbo memory har fortsatt ikke lagt til teknologien som ekstravalg på sine nettsteder, men det er allerede mulig å kjøpe turbo memory-enheter løst fra en rekke nettbutikker, noe som koster rundt 400 kroner.

Et bedre og billigere alternativ kan være å kjøpe en usb-minnepinne med støtte for Readyboost, som gjør omtrent det samme som turbo memory, altså å lagre oppstartsfiler i flashminne. En minnepinne med en gigabyte lagringsplass og støtte for Readyboost koster så vidt over 100 kroner.

LES OGSÅ: Bærbar fornyelse

Les om:

Infrastruktur