HP-maskiner oftest til service

HP-maskiner oftest til service

Mange bærbare datamaskiner rammes av problemer og må leveres inn til service. Verst i klassen er HP.

I undersøkelsen, som er gjennomført av Squaretrade, ble 30 000 bærbare datamaskiner sjekket i løpet av en treårsperiode for å finne ut hvor ofte maskinene ble levert inn til service. Ifølge undersøkelsen går i gjennomsnitt 31 prosent av bærbare pc-er i stykker løpet av tre år.

- Bærbare pc-er brukes mye og ofte. Folk har dem på hele tiden og bærbare komponenter er følsomme for varme. De er dessuten bærbare og blir utsatt for mye misbruk. Og så er de mer komplekse enn de fleste andre elektroniske produkter, sier Vince Tseng i Squaretrade til IDG News.

Det må nevnes at Squaretrade selger produktgarantier, men i en test gjennomført av amerikanske PC World er tendensen den samme - en tredjedel av leserne til PC World svarte at de hadde opplevd problemer med sine maskiner.

HP havner sist på listen med en innleveringsfrekvens på over 25 prosent i løpet av tre år. Apples bærbare ligger på fjerdeplass blant de ni dataprodusentenes bærbare pc-er som var med i undersøkelsen. Asus tok førsteplassen etterfulgt av Toshiba og Sony.

- Det er ikke overraskende at Apple havnet i mellomsjiktet i undersøkelsen. Det som er overraskende er at Asus kom på førsteplass, sier Vince Tseng.

I en nylig rapport fra Rescuecom kom for øvrig Asus best ut, etterfulgt av Apple, Lenovo og Toshiba. Også her kom HP sist.

Undersøkelsen til Squaretrade viser også at minibærbare rammes av 20 prosent flere problemer enn vanlige bærbare etter bare ett år. Ifølge Vince Tseng skyldes dette at de har billigere komponenter enn vanlige bærbare pc-er.

Infrastruktur