HP med trykkfølsomme hjemmepc-er

HP med trykkfølsomme hjemmepc-er

CES: Trykkfølsomme skjermer har vært tilgjengelige i en årrekke, men til hjemmebruk har de aldri vært særlig utbredt. Det vil HP gjøre noe med.

Hewlett-Packard har noen nye datamaskiner på trappene, og selskapet har valgt en nye vri for å gjøre dem spennende. Maskinene vil nemlig leveres med Windows Vista og trykkfølsom skjerm for kontroll av operativsystemet.

Les alt om CES

Det er i utgangspunktet to maskiner som kommer med muligheten for full kontroll bare ved å trykke på skjermen, en bærbar og en stasjonær.

TouchSmart IQ770 PC er en stasjonær maskin med 19 tommer trykkfølsom skjerm beregnet for hjemmebruk. Den andre, Pavilion tx1000, er en bærbar maskin med 12.1 tommer skjerm beregnet for studenter og andre med behov for en liten, portabel datamaskin.

HP har tidligere laget rene tablet-maskiner og lomme-pc-er med trykkfølsomme skjermer. Dette er dog første gangen de kaster seg over hjemmemarkedet med normale stasjonære og bærbare utstyrt med slik skjerm. Disse maskinene har i tillegg den fordelen at de ikke trenger en stylus-penn for å fungere, slik tidligere maskiner har måttet ha. Her fungerer det greit å bruke fingrene.

Pavillion tx1000

Pavilion tx1000 leveres med vribar skjerm som gjør at den kan brukes som normal bærbar, eller med skjermen snudd vekk fram maskinen for å fungere som en liten multimediespiller. Skjermen kan også vris helt rundt og foldes slik at maskinen i praksis blir en tablet-pc.

Den bærbare er utstyrt med 1GB minne og en Turion-tokjerneprosessor fra AMD. Batterilevetiden sies å være relativt kort, mest på grunn av det kraftige skjermkortet som trengs for å håndtere den trykkfølsomme skjermen. Det ser ut til at trådløst nettverkskort først blir standard i senere utgaver av maskinen.

HP Pavillion tx1000

TouchSmart IQ770

Den stasjonære maskinen er ment som husets kommandosenter og oppslagtavle. Brukerne kan blant annet legge igjen huskelapper og notater til hverandre på skjermen. Bildebehandling skal i følge HP bli enklere enn noen gang, ved at man kan redigere bilder kun ved å trykke og dra på skjermen fremfor å bruke mus eller tegnebrett.

TouchSmart IQ770 leveres med HPs egen SmartCenter-programvare for Windows Vista. Systemet er spesialtilpasset hjemmebruk og trykkfølsom skjerm, med bred multimediestøtte og store ikoner. Også denne maskinen leveres med tokjerneprosessor fra AMD. Maskinen kommer i tillegg med innebygd tv-kort. Hvorvidt dette kortet har støtte for høydefinisjonssendinger eller ikke sies det ikke noe om.

HP TouchSmart IQ770

Pavillion tx1000 lanseres nær slutten av februar i USA, mens TouchSmart IQ770 er ventet i salg i slutten av januar. I løpet av våren legges maskinene også ut for salg i England, og siden i resten av Europa.

Les om:

Infrastruktur