HP Slate 500 sluppet

HP Slate 500 sluppet

HPs nye tavle-pc kjører Windows 7, og er tiltenkt bedriftsmarkedet. Forbrukerversjonen kommer på nyåret.

Hewlett-Packards tavle-pc Slate 500 kan kjøpes i USA fra i dag. Maskinen har en skjerm på 8,9 tommer, og kjører Windows 7 Professional operativsystem. Den koster 800 dollar i USA (ca. 4850 kroner), og er ment for bedriftsmarkedet, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Egen forbrukerversjon kommer

HP planlegger å slippe en egen tavle-pc-versjon for forbrukermarkedet en gang i 2011, og denne vil kjøre operativsystemet WebOS, som HP slo kloa i da de kjøpte Palm i april i år.

LES OGSÅ:

Asus med iPad-kopi

WebOS-maskinen, som foreløpig ikke har noe navn, skal designes for aktiviteter som nettsurfing, filmavspilling, spille spill og lese e-bøker, sier HP til PC Worlds nyhetstjeneste.

Bedriftsorientert

Slate 500-maskinen tilbyr disse funksjonene, men er også designet for å kobles til servere og hente og lagre informasjon i sanntid. Mange bedrifter baserer seg på Windows 7, og Slate 500 passer derfor godt inn i en slik it-infrastruktur, sier en talsmann for HP. Med støtte for VPN, kan Slate 500 kobles til bedriftsnettverk på en sikker måte.

Spesifikasjoner

Slate 500 veier 0,68 kilo, og kan betjenes med fingrene eller en penn via multitouch-skjermen. Tavle-pc-en har også to kameraer, et 3 megapiksel-kamera på baksiden og et VGA-kamera foran – som kan brukes til videokonferanser. En Broadcom grafikk-akselerator sørger for videoavspilling i 720p.

LES OGSÅ:

Ingen store endringer av Windows 7 til tavle-pc

Videre er Slate 500 utstyrt med Intel Atom Z540-prosessor, med en klokkefrekvens på 1,68 gigahertz. Lagring skjer på en 64 gigabyte SSD, og arbeidsminnet er på 2 gigabyte RAM. Tavle-pc-en har usb-porter, omtrent fem timers batterilevetid, og lades i en dokk. Dokken inkluderer usb og HDMI-tilkoblinger.

LES OGSÅ:

Windows 7-brett fra HP likevel?

HP Slate 500 vil konkurrere med andre bedriftstavle-pc-er som Ciscos Cius, som ble annonsert i juni men ennå ikke er kommet på markedet. Apples iPad er også en konkurrent som har blitt tatt i bruk av en del bedrifter, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Infrastruktur