HPs nettbrett ligner på iPad

HPs nettbrett ligner på iPad

9. februar lanserer HP offisielt sitt WebOS-baserte nettbrett, her er noen av de mest spennende hemmelighetene.

Apple solgte over 15 millioner iPads i 2010, men det ser ut til at 2011 blir vesentlig mer spennende med et vell av interessante nettbrett å velge mellom.

LES OGSÅ:

WebOS-nettbrett i februar

I forrige uke kunne den amerikanske gadgetbloggen Engadget.com vise frem datategninger av HPs kommende nettbrett med WebOS-plattformen, og nå er Precentral.net ute med detaljert informasjon om maskinens spesifikasjoner.

Maskinen, som går under kodenavnet Topaz, forventes annonsert på en pressekonferanse i San Francisco den 9. februar og henter angivelig en god del inspirasjon fra Apples iPad.

Topaz kommer med 9,7-tommers skjerm med oppløsning på 1024 x 768 piksler, og i versjoner med 16, 32 og 64 gigabyte lagringsplass.

Hjertet i Topaz banker dog vesentlig hurtigere enn hjertet i iPad – HP har nemlig utstyrt nettbrettet med en Qualcomm MSM8660 tokjerneprosessor med en klokkefrekvens på 1,2 gigahertz. Det betyr blant annet støtte for avansert 3d-grafikk og video med 1080p hd-oppløsning.

Videochat og støtte for 4G

Topaz har også et 1,3 megapiksel frontmontert kamera til videochat, og innmaten inkluderer akselerometer, digitalt kompass, gyroskop og lyssensor. De første eksemplarene leveres visstnok kun med Wi-Fi, men designet støtter også trådløse forbindelser basert på HSPA- og LTE-teknologiene, eller med andre ord både 3G og 4G.

LES OGSÅ:

TEST: HP Envy 14 - Pen, nett og litt for dyr

Det innebygde batteriet leverer strøm i åtte timer, og nettbrettet har både MicroUSB- og HDMI-utgang, slik at du kan koble maskinen enten til pc-en eller til tv-en i stua.

En spennende detalj er at Topaz angivelig støtter ”trådløs” opplading via induksjon. Kort og godt betyr det at du kan kjøpe en lader som du bare legger fra deg nettbrettet på, og Topaz begynner automatisk å suge til seg strøm helt uten kabler og kontakter.

Når kommer den?

Det er en del forvirring om når HPs WebOS-nettbrett finner veien til butikkene. Opprinnelig var det snakk om en lansering både i USA og Europa i september, men andre kilder har siden antydet at en Wi-Fi-versjon kan være klar allerede i mars.

WebOS-plattformen kommer fra Palm, som ble kjøpt opp av HP i fjor. Da Palm lanserte sin første mobil med WebOS, ble den utropt til den første virkelige konkurrenten til Apples iPhone.

LES OGSÅ:

Motorola planlegger storproduksjon av Xoom

Les mer om WebOS på Wikipedia her.

Oversatt av Aksel Edgar-Lund etter en original artikkel hos PC World Danmark.

Infrastruktur