Hybrid minibærbar fra Lenovo

Hybrid minibærbar fra Lenovo

CES-messen er i gang, og Lenovo benytter anledningen til å lansere en svært annerledes bærbar.

Trykkfølsomme skjermer og tavle-pc-er er noe av det man venter størst fokus på i løpet av årets CES-messe, som går av stabelen denne uka og helga i Las Vegas.

Microsoft har allerede vist frem sin løsning for tavle-pc-er, i samarbeid med HP, mens det er ventet at Apple vil lansere sitt alternativ senere denne måneden.

Nå har Lenovo vist frem IdeaPad U1, som på mange måter kan sies å være to pc-er i ett. Lenovo velger å kalle løsninger for en hybridminibærbar.

Lille U1 veier knappe 1,9 kilo, hvilket blir litt høyere enn minibærbare og ultraportable pc-er. Innenfor disse 1,9 kiloene skjuler det seg imidlertid to pc-er. U1 kan nemlig deles i to ved at skjermen kan monteres løs fra selve pc-en, og fungere som en frittstående tavle-pc.

Begge delene av U1 er utstyrt med egen prosessor, som kan jobbe enten sammen eller separat. Skjermmodulen er utstyrt med en ARM-prosessor, mens selve hovedmaskinen er basert på Intels CULV-plattform og bruker en Core 2 Duo-prosessor.

I normal modus ser det ut til at Lenovo vil fremstå mye som en vanlig bærbar, med skjerm på 11,6 tommer, tålelig stor harddisk og Windows 7 Home Premium. Den trykkfølsomme skjermen er på sin side en noe svakere løsning, og er blant annet utstyrt med en SSD på 16 gigabyte og Linux.

Ved hjelp av en teknologi kalt Hybrid Switch, skal det være mulig å for eksempel surfe på nettet med maskinen i vanlig sammenmontert modus, for så å løsne skjermen og fortsette det man holdt på med der.

Lenovo har vært relativt sparsommelige med å si stort om spesifikasjoner, men de lover at IdeaPad U1 skal være klar for salg i løpet av juni. Norsk pris er enn så lenge ikke offentliggjort, men med en anbefalt pris på 1 000 dollar i USA, kan man fort tenke seg at maskinen vil ende på 7-8000 kroner inklusive mva.

Infrastruktur