HyperMac slutter med MagSafe-ladekabler

HyperMac slutter med MagSafe-ladekabler

Gir seg med eksternbatterier til bærbare Mac-er etter søksmål fra Apple.

Tilbehørsprodusenten Sanho annonserte mandag at de slutter å selge sine MagSafe-produkter fra og med 2. november. Dette som en del av "omfattende forhandlinger med Apple", ifølge en melding på selskapets nettsider.

I september ble Sanho saksøkt av Apple på grunn av sin serie med HyperMac-tilbehør som bruker MagSafe-ladekabler. Apple har patent på MagSafe-kablene og nekter å lisensiere produktet til tredjepartsleverandører, ifølge Macworlds nyhetstjeneste.

Teknisk sett hadde ikke Sanho kopiert Apples MagSafe-design i sine HyperMac-produkter, men i stedet brukt den faktiske strømkontakten fra eksisterende, offisielle produkter. Dette trodde Sanho at skulle holde Apples advokater unna.

Men slik gikk det altså ikke. Sanho skriver på sine nettsider at de kommer til å fortsette å selge alle MagSafe-kompatible produkter frem til 2. november - etter det er det slutt. Selve batteriene vil fortsatt være i salg, men uten MagSafe-ladekablene vil de ikke kunne brukes med Apples produkter.

HyperMac-batteriene fungerer med MacBook, MacBook Air, MacBook Pro, samt iPad, iPhone og iPod. Sanho tilbyr også en biladapter slik at du kan lade MacBook-en din når du er ute og kjører. Eller kunne, da.

Les om:

Infrastruktur