Imponerende Android-nettbrett

Imponerende Android-nettbrett

10 tommers berøringsskjerm som takler sollys, 16 timers batteritid, superrask Nvidia Tegra 2-prosessor, og rimelig pris.

Nettbrettet Adam fra Notion Ink ser ut til å kunne bli en hard konkurrent til Apples iPad.

Apples iPad er nå solgt i mer enn 8 millioner eksemplarer, og konkurrentene begynner å røre på seg, slik vi for eksempel har sett med Samsungs nye Galaxy Tab.

Blekner i sammenligning

Men et kommende nettbrett får både iPad og Tab til å blekne i sammenligning. Det heter Adam, og kommer fra firmaet Notion Ink, som har base i India, av alle steder.

LES OGSÅ:

TEST: Samsung Galaxy Tab - Nettbrett som imponerer

PC World Danmark skrev første gang om Adam i februar, men siden da har firmaet kommet så langt med utviklingen av produktet, at de har lansert en egen nettside for Adam, og vi hører snakk om en amerikansk lansering innen jul.

Helt ny type skjerm

Vi har sett en del forskjellige Android-nettbrett i det siste, men ingen som imponerer like mye som Adam. Nettbrettet kommer nemlig med en helt ny type skjerm fra Pixel Qi, som er i stand til å slukke bakbelysningen og aktivere en reflekterende tilstand, slik at den kan brukes i direkte sollys eller med en lampe som lysskilde. Man slipper med andre ord ubehagelig gjenskinn som kan gjøre det vanskelig å se på skjermen.

Det gjør Adam opplagt til bruk utendørs og som e-bok-leser á la Amazons Kindle. Batteriet kan angivelig levere opptil 16 timers bruk, også ved avspilling av video i full HD, ifølge produktutvikler i Notion Ink, Rohan Shravan.

LES OGSÅ:

Acers nye nettbrett med Android og Windows

Adam kommer angivelig med Android 2.2, og hjertet i maskinen er Nvidias Tegra 250-prosessor med to ARM Cortex A-9 kjerner. Det gir Adam massevis av muskler til multitasking, 3d-grafikk og avspilling av video i HD-oppløsning.

Massevis av tilkoblinger

Du vil kunne lagre filer på MicroSD-kort opp til 32 gigabyte, og Adam er utstyrt med et 3,2 megapiksel kamera som kan dreies, slik at det kan brukes både foran og bak, eller ta opp video rett fram fra for eksempel en forelesning mens man gjør notater på skjermen.

Det er trådløs tilkobling i form av Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth 2.1 samt et 3G-modem, og videre er det en USB 2.0-port, en MiniUSB-port samt en HDMI-utgang.

Tykkelsen på maskinen er på bare 14 millimeter, og matchvekten blir på 725 gram.

Adam kommer selvsagt med tilgang til Android Market, men Notion Ink vil også tilby spesielt tilpassede applikasjoner via sin egen Genesis-butikk.

Nettsiden til Notion Ink opplyser ikke pris eller når Adam kommer for salg, men firmaet har tidligere sagt at Adam vil kunne kjøpes fra 500 dollar, rundt 3200 kroner. Du kan lese mer og se flere bilder av Adam hos Notion Ink her, og følge prosjektet på bloggen her.

Teknologinettstedet Engadget fikk forøvrig kloa i en prototype av Adam i januar, og de plukket den bokstavelig talt fra hverandre for å se nærmere på vidunderet. Les Engadgets foreløpige omtale av Adam her.

LES OGSÅ:

Fleksible OLED- og e-papir-skjermer

La oss bare håpe at dette produktet blir virkelighet, og ikke ender opp som nok en fantasimaskin slik vi har sett tidligere med lignende produkter fra India, slik vi har skrevet om her.

Se også en video der Rohan Shravan presenterer Adam:

Artikkelen er delvis oversatt etter en original artikkel skrevet av Jeppe Christensen hos PC World Danmark.

Infrastruktur