Ipad mer enn et leketøy

Ipad mer enn et leketøy

- Ipadens bruksområde er større enn mange aner, sier Andreas Thorsrud, leder av Keysteps Apple-avdeling. Nå lanserer de driftskonseptet Keymanage.

Keystep har merket økningen av Ipad i bedriftene og håper at lanseringen vil bidra til å øke sikkerheten i bedriftene. Keymanage er et system som drifter macer, Ipads, Iphones og servere fra samme system.

Fleksible nettverk

I en hektisk hverdag blir det satt stadig større krav til medarbeider i forhold til å være tilgjengelig. Nettbrett er et godt alternativ, men mange bedrifter bekymrer seg for sikkerheten tilknyttet bruken.

- Ipad og Iphone er fantastiske verktøy som har kommet for å bli, og det er viktig at bedrifter legger til rette for bruk av disse, sier Thorsrud i en presseuttalelse.

Selskapet tror derfor at Keymanage er nøkkelen til å løse problemet. Programmet kan håndtere alle Ios-enheters programvare og innstillinger. Det er også mulig å fjernlåse og slette enheter som er stjålet.

Mer fornøyd med nettbrett

En undersøkelse Citrix utførte i fjor viste at tre av fire mener Ipad vil øke produktiviteten og bedre balansen mellom jobb og fritid.

Ifølge Citrix velger flere ansatte velger heller den jobben der de selv kan velge arbeidsverktøy fremfor den hvor man er låst til det verktøyet it-avdelingen har bestemt.

Liten kontroll

Å outsource driften av macer har blitt helt vanlig, men bedriftene har liten kontroll over smarttelefoner og nettbrett. Bedriftene vegrer seg for å inkludere disse i it-miljøene, men det er vanskelig å forhindre at de ansatte bruker enhetene til e-post, fildeling, presentasjoner og andre jobbrelaterte oppgaver.

73,8 prosent av de 4951 som svarte på undersøkelsen oppgir at de tror Ipad vil øke både trivsel og produktivitet på jobben, mens 42,9 prosent av de som bruker Ipad i jobben oppgir at de er mer fornøyd.

Infrastruktur