Kjølematte for pc-en

Kjølematte for pc-en

Denne matten kan øke batterilevetiden når du har bærbar pc på fanget.

Heatdefence Panel fra Targus ser ut som en enkel løsning som både reduserer ubehaget ved å ha en bærbar pc på fanget og gir deg økt batterilevetid på kjøpet.

Den en centimeter tykke platen ser ut som en litt stor musematte og skal ifølge pressemelding fra Targus absorbere varmeutviklingen takket være spesielle kjemiske krystaller.

Platen inneholder ingen vifter eller andre aktive komponenter, men er fylt med stoffene natriumsulfat og glaubersalt som smelter til flytende form når de utsettes for varme og fungerer som en termisk sperre mellom deg og pc-en.

En kjøligere underside på maskinen vil også bety at strømforbruket reduseres siden pc-viften ikke trenger å gå for full maskin. Targus hevder at batterilevetiden kan øke med så mye som 17-18 prosent, men dette er udokumenterte påstander.

Løsningen minner oss litt om den norskutviklede Portapad, som er en litt mindre sofistikert løsning.

LES OGSÅ: Smart løsning for pc-pendlere

Målene på 35 x 30 x 1 centimeter gjør at den dekker undersiden til fleste modeller på markedet. Det følger med borrelås du kan bruke til å feste matten på undersiden av pc-en. Etter bruk kan den brettes sammen for å tas med i pc-vesken. Ulempen er at matten er relativt tung med en vekt på 700 gram.

Targus HeatDefence Panel er i salg nå og har en veiledende pris på 30 Euro, eller rundt 250 kroner.

Infrastruktur