Klart for Centrino 2

Klart for Centrino 2

Den kommende Montevina-plattformen blir hetende Centrino 2

Intel har beholdt navnet Centrino på sin plattform for bærbare pc-er helt siden 2003, til tross for at prosessorene og brikkesettene har blitt oppdatert adskillige ganger.

I forkant av sommerens oppgradering vil den plattformen som hittil er kjent under kodenavnet «Montevina» bytte navn til Centrino 2.

Det er ventet at Centrino 2 formelt lanserens under Computex-messen i Taipei i begynnelsen av juni.

Å beholde navnet Centrino fra 2003 til 2008 har ifølge Intel ført til dårligere oppfattelse blant konsumentene av hva som er hva og hva som er nytt. Ved å ta i bruk et nytt navn håper selskapet å vekke oppgraderingslysten ute hos kundene.

Flere versjoner

Plattformen vil trolig dukke opp i fem eller seks versjoner med ulikt strømforbruk for de forskjellige segmentene av bærbare pc-er.

Prosessorene som skal inngå i Centrino 2 vil alle være basert på Penryn-kjernen med 45-nanometers produksjonsteknologi. Klokkefrekvensen vil i starten ligge mellom 2,26 og 3,06 gigahertz, mens systembussen vil bli oppgradert fra dagens 800 till 1066 megahertz.

Brikkesettet «Cantiga» vil tilby støtte for DDR3, Intel Turbo Memory 2.0, LAN-kontrolleren «Boaz», kombinert WLAN/WiMAX-kort med kodenavn «Echo Peak» og Intel X4500 grafikkontroller for brikkesett som leveres med integrert grafikk.

Les om:

Infrastruktur