Kompromissløs MacBook Air

Kompromissløs MacBook Air

Mens kritikerne klager på altfor få tilkoblingsmuligheter, hevder Apple at MacBook Air er designet uten kompromisser.

LONDON (PC World Norge): - Det viktigste for oss da vi designet MacBook Air, var at vi ikke ville inngå noen som helst slags kompromisser.

Dette sier Tom Boger hos Apple i et intervju med PC World Norge. Boger har tittelen Senior Director of Product Marketing hos Apple.

Kritikerne er nå kommet på banen og har begynt å påpeke manglene ved Apples nye ultraportable bærbare pc, MacBook Air. Minimalt med tilkoblingsmuligheter og batteri som ikke er utskiftbart, er blant detaljene som blir kritisert.

Likevel fremholder Boger at det å unngå kompromisser nettopp var det fremste målet under utviklingen av maskinen.

Små skjermer

Da Apple-sjef Steve Jobs lanserte Apples nye ultraportable Mac i sin åpningstale på Macworld Expo, kritiserte han de andre produsentene av ultraportable pc-er med å inngå altfor mange kompromisser. Små skjermer med dårlig lesbarhet, krympede tastaturer og langsomme prosessorer går igjen i mange ultraportable, ifølge Jobs.

Det var slike kompromisser Apple satte seg som mål å styre unna med MacBook Air, fremholdt Jobs.

Da PC World Norge møtte Tom Boger etter satellittoverføringen til London av sjefens tale, holdt han fast på at Apple hadde sine ord i behold når det gjaldt MacBook Air.

Tastaturet er i full størrelse, det vil si like stort som på de ordinære bærbare Mac-ene, MacBook og MacBook Pro, påpekte han. Skjermstørrelsen på 13,3 tommer med led-bakbelysning har gitt en skjerm som lyser opp uten venting og som er behagelig å bruke i flere timer om gangen. Og styreflaten er stor og med en rekke nye muligheter for å styre bevegelser på skjermen, som for eksempel å zoome inn på bilder.

I stedet har Apple og Intel i fellesskap arbeidet intenst med å minske komponentene inne i maskinen. Intel greide å utvikle en Intel Core 2 Duo-prosessor som var 60 prosent mindre enn tidligere versjoner, og hovedkortet i maskinen er ikke større enn en blyant.

MacBook Air er bare 1,93 cm tykk på det tykkeste.

- Solid

- Med så tynn og tilsynelatende spinkel pc, hvordan skal dere overbevise potensielle kjøpere om at den tåler en støyt? Den ser jo ut til å kunne brekke når som helst?

- MacBook Air er laget med et meget solid aluminiumsskall som tåler mye, fremholder Tom Boger hos Apple. - Dette er en sterk maskin!

På spørsmål fra PC World svarer han at en del Mac-brukere sikkert vil kjøpe MacBook Air som sin maskin nummer to eller tre, og derfor ikke trenger flere kontaktpunkter enn maskinen har. Andre vil velge den som hovedmaskin og bli fornøyd med den. -Nettopp fordi vi ikke har inngått noen kompromisser, sier Boger.

LES OGSÅ: Apple med "verdens tynneste pc"

Infrastruktur