Kostbare pristabber fra Dell

Kostbare pristabber fra Dell

Solgte 140.000 skjermer med 90 prosent rabatt. Søndag var også pc-er på billigsalg.

Dells nettbutikk i Taiwain har vært ekstremt raus i det siste. I slutten av juni ble en 19-tommers skjerm verdt rundt 1000 norske kroner feilaktig priset til 100 kroner. Supertilbudet spredte seg raskt på internett, og i løpet av noen dager hadde kunder plassert 26.000 ordrer på totalt 140.000 skjermer.

Da Dell oppdaget feilen, stanset de alle handlene og lovet å kompensere kundene, uten å spesifisere dette nærmere. Dette var imidlertid ikke bra nok for taiwanske forbrukermyndigheter. De truet med rettssak dersom ikke Dell gjennomførte handlene, og viste til at selskapet hadde gjort nettopp dette i en liknende sak i Kina.

Enden på visa ble at Dell ga en rabattkupong på rundt 200 kroner til alle som hadde bestilt en skjerm. De som hadde bestilt flere skjermer, fikk flere kuponger.

10.000 i rabatt

På søndag var imidlertid nettbutikken på bærtur igjen. En Dell Latitude E4300 som vanligvis koster rundt 13.500 kroner i Taiwan, ble lagt ut til bare 3500 kroner. Feilprisingen lå ute i bare åtte timer, men nok til at 40.000 maskiner ble bestilt.

Siden mandag har nettbutikken vært stengt. På nettsidene står det kun en melding som beklager at ingen handler kan gjennomføres på grunn av tekniske problemer.

Dell skal nå samarbeide med forbrukermyndighetene for å finne en ”rimelig” løsning på disse handlene.

Infrastruktur