Lenovo med Atom-pc

Lenovo med Atom-pc

Atter en produsent kaster seg inn i kampen om å være kongen av ultraportable.

Denne gang er det altså Lenovo som melder at de jobber med en Atom-basert ultraportabel pc. Selskapets nye ultraportable vil veie knappe 1,1 kilo og vil blant annet være utstyrt med LED-bakbelyst skjerm og en Intel Atom N270 prosessor. Størrelsen skal det heller ikke være noe å si på - Ideapad S10 måler nemlig kun 24,9 x 18,3 centimeter

De første modellene vil leveres med Windows XP, men det vil etter hvert også bli mulig å få levert maskinene med Linux. Nøyaktig hvilken Linux-distribusjon det i så fall er snakk om vites enn så lenge ikke.

Med en skjermstørrelse på 10,2 tommer og en oppløsning på 1 024 x 600, vil Ideapad S10 ha en av de større skjermene på markedet. Det er dog ikke alle som får tilgang til den store skjermen, i en del land vil maskinen kun leveres med skjerm på ni tommer. Ved å benytte seg av skjerm med LED-lys holdes strømforbruket nede, samtidig som skjermbildet normalt sett blir både lysere, skarpere og mer fargerikt.

Maskinen er basert på Intels 945 GSE-brikkesett, kombinert med en Intel Atom N270 på 1,60 GHz. Ellers er maskinen i grunnutgave utstyrt med 512 megabyte minne og 80 gigabyte harddisk. Webkamera på 1,3 megapiksler og minnekortleser for fire forskjellige standarder er også på plass. Mye tyder på at maskinen dermed vil plassere seg i samme segment som blant annet MSI Wind U100. Les testen av MSI Wind her.

Lenovo Ideapad S10 skal være klar for salg i løpet av september. Norsk pris er enn så lenge ikke kjent, men med tanke på at den vil koste 400 dollar i grunnutgave i USA, tør vi gjette at den havner et sted mellom 3 000 og 4 000 kroner her til lands.

Les mer om Ideapad S10 hos Gizmodo.

LES OGSÅ: Bygg din egen Atom-server

Infrastruktur