Lenovo med integrert 3G fra Telenor

Lenovo med integrert 3G fra Telenor

Lenovo lanserer to nye bærbare pc-er basert med Intels nye Santa Rosa.

Kinesiske Lenovo, verdens tredje største pc-produsent, har innlemmet Telenor sammen med Vodafone og tre andre internasjonale mobiloperatører i sin nye 3G-satsing. I Norge skal Lenovo forhandle Telenors mobile tjenester for bedriftsmarkedet.

I tillegg til forhandleravtalen har Lenovo også tegnet en avtale om partnersamarbeid med Telenor. Dette innebærer et nærmere samarbeid om produkt, tjenestetilbud, servicenivå og driftsrutiner.

- Med denne nye løsningen fra Lenovo med integrert simkort fra Telenor kobles brukerne automatisk opp mot 3G-nettet for å kommunisere i områder hvor de ikke kan koble seg opp mot det faste eller trådløse bredbåndsnettet, sier Hanne Klausen, daglig leder Lenovo Norge, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Santa Rosa skal redde dagen

Ultraportabel

Lanseringen omfatter ThinkPad modellene T61 ogR61. En ultraportabel modell, ThinkPad X61, lanseres noe senere.

Klausen opplyser at de nye modellene først skal sertifiseres av Telenor og får den integrerte 3G-løsningen til høsten, men Lenovo har allerede denne 3G-løsningen i andre modeller.

ThinkPad T61 kommer med Intels Centrino Pro, mens ThinkPad R61 kommer med Centrino Duo. De nye prosessorene ble lansert onsdag 9.mai, og har vært forhåndsannonsert under dekknavnet Santa Rosa.

- Våre nye prosessorer og brikkesett er raskere, gir bedre video og grafikk, har raskere og sterkere trådløse signaler, høyere sikkerhet og enklere administrasjon enn tidligere versjoner, sier informasjonssjef Camilla Törnblom i Intel.

Centrino Duo og Pro er energieffektive og gir lengre batterilevetid. Restarting av maskiner går raskere. Det gjør også innlasting av nye applikasjoner.

Rett fra Kina

I første omgang skal Lenovo og selskapets norske forhandlere etter bestilling bygge inn Telenors 3G-løsning i de nye pc-ene. I løpet av høsten vil maskinene komme med integrerte 3G-løsninger rett fra fabrikk i Kina.

- De innebygde sim- og datakortene blir fortløpende sertifisert av Telenor for bruk i det norske mobilnettet. Vi ønsker å være en tilrettelegger for et mobilt arbeidsliv i Norge. Denne avtalen er et nytt og viktig skritt i den retning, sier Jon Lyng-Jørgensen, leder av  Marketing and Products i Telenor Business Norway.

LES OGSÅ: Spillbærbare med Santa Rosa

Funksjonsforbedringer i de nye maskinene

20 prosent sterkere enn tidligere modeller

Forsterket beskyttelse mot støt, væske og andre ytre påkjenninger

Flere former for trådløs oppkopling i tillegg til 3G

Bedre trådløs ytelse med ny magnesium ramme rundt LCD-skjermen

Selskapets beste og mest stillegående maskiner

Nytt Intel Turbo minne, hvor maskinene raskere kan restartes i flash i stedet for via harddisk

Utvidet lagring

Utvidet batterilevetid med individuell tilpasning

Bedre grafisk ytelse med innebygd kort fra NVIDIA

Full kryptering av harddisk

Integrert kamera

Mulighet for biometrisk (fingeravtrykk) adgang i stedet for brukernavn og passord

Infrastruktur