- Lenovo vil kjøpe Nec

- Lenovo vil kjøpe Nec

Lenovo skal være i dialog om å kjøpe Necs pc-divisjon.

Lenovo skal være i samtaler med Nec om å overta flertallet av aksjene i Nec Personal Products Ltd, Necs pc-divisjon. Det hevder to kilder i hver sin artikkel i de to japanske avisene Kyodo News og Nikkei Business Daily, som siteres av blant annet Reuters og Wall Street Journal.

Lenovo er i dag verdens fjerde største pc-produsent, og et potensielt oppkjøp vil gjøre det mulig for produsenten å trappe opp konkurransen internasjonalt og i Japan.

Nec har i dag en liten andel av pc-markedet. For Nec vil en allianse med Lenovo gi mer effektiv produksjon og potensielt styrke selskapets satsing i Kina. Enkelte har også antydet at en eventuell avtale i praksis vil bli en overtakelse fra Lenovos side.

Det antas at også Nec vil bestå som pc-varemerke etter en potensiell sammenslåing. Lenovo kjøpte IBMs pc-divisjon i 2005, men har fortsatt å selge produkter under Thinkpad- og Thinkcentre-navnene.

Lenovo sier ifølge Reuters at selskapet alltid ser etter nye partnere og nye måter å utvide markedsandeler på, men har ikke bekreftet ryktene. Nec påpeker på sin side at de ikke har kommet med noen nye kunngjøringer, men ingen av de to selskapene benekter ryktene direkte.

- Ulike medier har i dag formidlet rykter vedrørende Necs pc-divisjon. Nec har ikke annonsert noen endringer i pc-divisjonen, og heller ikke tatt noen beslutninger vedrørende pc-divisjonen som er nevnt av disse mediene, skriver Nec i en uttalelse.

Infrastruktur