Lenovo vil selge billig-pc i Kina

Lenovo vil selge billig-pc i Kina

Den kinesiske pc-produsenten Lenovo vil selge billige datamaskiner til folk på den kinesiske landsbygda.

Lenovo satser nå på å selge billige maskiner til kinesere med lav inntekt. Den billigste varianten skal koste 1 499 renminbi, eller rundt 1 200 kroner.

Selskapet vil også selge tre mer avanserte billigmaskiner, fra 1 999 til 2 999 renminbi, ifølge en pressemelding selskapet sendte ut før helgen. Lenovo håper at de fire nye maskinene vil føre til at rundt tre millioner innbyggere på den kinesiske landsbygda nå kan ha råd til å kjøpe seg en pc.

Den billigste modellene leveres med tastatur, men uten skjerm. Maskinen er nemlig ment å brukes med en vanlig tv som skjerm.

Lenovo har ikke kunngjort flere detaljer om de fire maskinene, som hvilket operativsystem eller hva slags maskinvare de vil benytte seg av. De vil heller ikke si noe om hvorvidt de planlegger å selge billigmaskinene i andre deler av verden.

Meldingen om de nye maskinene kom samme dag som Microsoft meldte at de vil halvere prisene på Windows Vista i Kina. Microsoft senker prisene på Home-versjonen av Vista fra 1 521 til 499 renminbi, mens Home Premium-utgaven gikk ned fra 1 802 til 899 renminbi.

Kinesiske Lenovo er landets ledende pc-produsent, og i forrige uke kunne selskapet melde om en omsetning på 3,9 milliarder dollar for første kvartal, og et overskudd på 67,8 millioner dollar, mer enn ti ganger så mye som samme periode i fjor.

LES OGSÅ: Lenovo nummer tre

Infrastruktur