Lett og dyr mini-pc fra Sony

Lett og dyr mini-pc fra Sony

Sony benyttet starten på årets CES-messe til å lansere sin hittil minste bærbare Vaio.

Vaio P er Sonys alternativ for kunder som er ute etter en mini-pc. Modellen er imidlertid plassert i et noe annet prissjikte enn for eksempel Asus Eee PC og MSI Wind.

Ryktene om at Sony hadde en mini-bærbar på trappene har svirret en god stund, og nå er den altså vist frem på CES. Vaio P er av det relativt kompakte slaget, og måler kun 28 x 20 centimeter. Tykkelsen er så vidt over to centimeter. Når vekten i tillegg er på knappe 600 gram skjønner vi at det er snakk om en relativt kompakt mini-pc.

Skjermen er åtte tommer stor, led-bakbelyst og av det relativt brede slaget, med en oppløsning på hele 1 600 x 768 piksler. Det kan vel lett sies å være rekordoppløsning for en åtte tommers skjerm. De fleste mini-bærbare med skjermstørrelser på 8-10 tommer har i dag en oppløsning på 1024 x 600. Det nærmeste vi kommer er HPs mini-bærbar med 8.9 tommer skjerm og oppløsning på 1 280 x 720.

Vaio P er utstyrt med en Intel-prosessor på 1,33 GHz, og selv om Sony ikke har spesifisert prosessorserien de benytter seg av tør vi gjette at det er snakk om en Intel Atom. Imponerende nok er pc-en videre utstyrt med opp til to gigabyte DDR2-minne og harddisk på opp til 60 gigabyte. Eventuelt kan den leveres med en SSD-enhet på 128 gigabyte, men vi tør gjette at prisen blir relativt høy i så tilfelle.

Sony oppgir batteritiden til fire timer med standardbatteriet og hele åtte timer med høykapasitetsbatteri. Av tilkoblinger finner vi to stykk usb-porter og en utgang som som gir både nettverk og støtte for ekstern skjerm. Som forventet er Vaio P utstyrt med minnekortleser for Sonys egne Memory Stick Pro-kort, i tillegg til leser for vanlige SD-kort. Det nevnes ikke hvorvidt SD-sporet også støtter SDHC-standarden, men noe annet ville overaske oss stort.

I motsetning til de fleste andre mini-bærbare, som etter hvert i hovedsak leveres med Windows XP, har Sony valgt å levere Vaio P med Windows Vista. Prisen ser ut til å lande på rett rundt 900 dollar i USA for grunnutgaven. Ønsker du å for eksempel gå for en SSD-enhet tør vi gjette at prisen blir en god del høyere.

Hvorvidt pc-en kommer hit til lands er ikke godt å si. Vi har sett noen Vaio-modeller i Norge tidligere, men de har vært tatt inn til landet av andre importører enn Sony selv.

Les mer om Sony Vaio P på Sonys nettside.

Infrastruktur