Lett flyttbar bærbar

Lett flyttbar bærbar

Nec går old-school med sin Powemate P5000.

Min første bærbare pc var ustyrt med en heftig XT-prosessor, monokrom skjerm og to 3,5-tommers diskettstasjoner. Harddisk var dyrt, stort og lite aktuelt. Noe av det kjekkeste med maskinen var at den var svært flyttbar, den var nemlig for det første svært liten og nett ( etter datidens standard), for det andre var den utstyrt med et hendig, uttrekkbart bærehåndtak i fronten.

Siden den gang har jeg egentlig ikke følt det store savnet etter min første bærbare. Jeg savner ikke den relativt trege prosessoren, mangelen på harddisk eller skjermen med kun en farge. Det jeg derimot ofte savner er det lille bærehåndtaket.

Jeg ser ikke ut til å være alene om å savne nettopp det, for nå har nemlig Nec lansert en ny bærbar med et skikkelig håndtak.

Powermate 5000 skiller seg dermed fra andre bærbare som er i salg i dag. Ved siden av det hendige håndtaket er maskinen utstyrt med skjerm på 17,1 tommer, en AMD Turion X2-prosessor på 1,6 GHz og en 200 GB harddisk. Maskinen kommer i to varianter, hvor det eneste som skiller er mengden minne den er utstyrt med, enten en eller to gigabyte.

Prisen er like over 10 000 kroner for modellen med en gigabyte minne. Nec Powermate 5000 selges enn så lenge bare i Australia, Japan og New Zealand. Selskapet har ikke sagt noe om hvorvidt maskinen også vil finne veien til resten av verden.

Les mer om Powermate P5000 her.

LES OGSÅ: Nissan-bærbar fra Nec

Les om:

Infrastruktur