Lett og lekkert fra Samsung

Lett og lekkert fra Samsung

Samsung 9 tilbyr Core i5-prosessor og veier ikke mer enn 1,3 kilo.

Samsung har under CES-messen presentert sin nye ultraportable pc, bare kalt 9. Med 13,3-tommers skjerm og vekt på 1,3 kilo er det fysiske egenskaper som minner mye om Apple Macbook Air i 13-tommers-variant. Samsung kan imidlertid by på prosessorer fra Intels Core i5-serie, som er raskere enn de eldre Core 2 Duo-prosessorene som Macbook Air benytter. Prosessoren har to kjerner på 1,4 GHz, men via TurboBoost kan hastigheten økes til 2,3 GHz. TurboBoost kan slå inn under en del gitte forutsetninger, blant annet som at det er kun den ene kjernen som belastes.

Pc-en er utstyrt med 128 gigabyte SSD og 4 gigabyte minne. Grafikkprosessoren ligger integrert i Core i5-prosessoren. På funksjonalitetslisten finner man blant annet USB 3.0, Bluetooth 3.0, 802.11n wlan og integrert mobilt bredbånd, der 4G-opsjoner også vil være tilgjengelig. Batteridriftstid er oppgitt til 6,5 timer.

Prisen i USA er satt til 1 600 dollar. Til sammenligning koster Macbook Air 13 med 4 gigabyte minne 1 400 dollar i USA. Tilgjengelighet i Norge har vi ikke fått klarlagt, men pc-er fra Samsung har det siste året vært tilgjengelig gjennom en del forhandlere.

LES OGSÅ:

TEST: Asus U35Jc - Oppdatert lettvekter

Les om:

Infrastruktur