Lettere og tynnere Thinkpad T

Lettere og tynnere Thinkpad T

"Ultrabook" i Lenovos fremste bedriftsserie.

Lenovo Thinkpad T430s testet vi i fjor høst med gode resultater. Dette er en pc som er en standard bedriftsmodell, men som er noe tynnere og lettere enn standardversjonene av Thinkpad T med 14-tommers skjerm.

Mens T430s etter våre målinger veide cirka 1,8 kilo, er T431s oppgitt til i overkant av 1,6 kilo. Deler av chassiset er laget av karbonfiber som på Thinkpad X1 Carbon. Tykkelsen på pc-en er rett over 2 cm.

Med tanke på fotavtrykket for pc-en er størrelsen i tråd med en del pc-er med 13,3-tommers skjerm. Skjermen har en oppløsning på 1600 x 900 punkter.

Pc-en er basert på Intels Ivy Bridge-plattform av Core i5- og i7-prosessorer. Intels etterfølger for Ivy Bridge, Haswell, er først ventet å bli lansert senhøstes. Det er med andre ord samme prosessorplattform som forgjengeren. Pc-en kan ellers leveres med opptil 12 gigabyte minne, 256 gigabyte SSD eller 1 terabyte harddisk. Pc-en har ellers støtte for de samme dokkingstasjonene som T-serien ellers, og det benyttes ikke usb-baserte dokkingsløsninger slik som for en del andre pc-er i dette segmentet. Fra før har vi kun sett pc-er fra Fujitsu med støtte for dokkingstasjon.

LES OGSÅ:

TEST: Lenovo Thinkpad X1 Carbon: Karbonlett proff-pc

Lenovo har også gjort enkelte utseendemessige forandringer. Pc-en er blant annet mer i retning koksgrå enn den tradisjonelle sortfargen for Thinkpad T-serien.

For en del tidligere s-versjoner i Thinkpad T-serien har Lenovo hatt muligheter for å få pc-en levert med trykkfølsom skjerm. Det må derfor sies å være noe overraskende at ikke den nye modellen kan leveres med dette, nå etter at Windows 8 har gjort bruk av trykkfølsomme skjermer mer aktuelt. En nyhet er imidlertid en større styreflate, som med utvidet funksjonalitet i henhold til gestures skal være bedre med tanke på Windows 8-grensesnittet.

På det norske markedet håper Lenovo at T431s skal være tilgjengelig i løpet av mai måned. Prisen i Norge vil trolig starte på cirka 8 000 kroner inklusive mva.

LES OGSÅ:

TEST: Lenovo Thinkpad Twist: Ny Thinkpad med gammel vri

Les om:

Infrastruktur