Leverer Thinkpad med SUSE Linux

Leverer Thinkpad med SUSE Linux

Lenovo skal tilby Linux som alternativ til Windows også i Norge. Men prisforskjellen blir minimal.

Lenovo varslet i fjor høst at de ville forhåndsinstallere Suse Linux Enterprise Desktop på utvalgte Thinkpad-modeller. Fra og med fredag kan de bestilles i Norge.

Ifølge produktsjef I Lenovo, Linda Fjære, vil det i første omgang være åtte ulike varianter av Thinkpad som blir tilgjengelig med forhåndsinstallert Linux, og da fortrinnsvis T-serien som er rettet mot bedriftskunder.

ThinkPad T61 er representert på denne listen, men vi finner også Thinkpad R61.

Du kan lese tester av disse maskinene her.

Kun småpenger å spare

Innkjøpsprisen vil nok ikke være det mest avgjørende for de som velger å kjøpe Thinkpad med Linux. I USA (hvor maskinene kan bestilles fra og med i dag) sparer man kun 20 dollar om man velger en konfigurasjon med Suse Linux kontra en med Windows Vista Home.

Prisene i Norge er foreløpig ikke avklart, men Fjære innrømmer ovenfor PC World Norge at det ikke vil være noen vesentlig forskjell.

Den billigste versjonen av Thinkpad T-serien som kan leveres med Suse Linux vil ifølge Lenovo koste 11 125 kroner inkludert mva.

Lenovo har tidligere sertifisert de fleste av sine ThinkPad og ThinkCentre pc-modeller for Novells SUSE Linux, Red Hat og TurboLinux, men de har kun preinstallert operativsystemene på bestilling fra større bedrifter.

Lenovo vil tilby kundestøtte både for maskinvaren og operativsystemet, mens det er Novell som skal sørge for oppdateringer til os-et direkte til kundene.

Infrastruktur