LG satser på 3D i bærbare

LG satser på 3D i bærbare

Selskapet slipper nye modeller og lar deg velge mellom flere 3D-varianter.

LG har nettopp lansert tre nye bærbare pc-er i Xnote-serier, hvorav to er utstyrt med 3D-skjerm. Maskinene er vel å merke enn så lenge kun lansert for det koreanske markedet, men det tar normalt sett ikke lang tid før de mest aktuelle modellene som lanserers i Korea også ender opp i butikker i vår del av verden.

Toppmodellen i den fornyede Xnote-serien er A540-H, som er utstyrt med autostereoskopisk 3D-skjerm. Det innebærer at slipper å måtte ikle deg plagsomme 3D-briller for å se film eller spille spill i ekte 3D på maskinen. Ved hjelp av en spesiell skjerm og et kamera som følger bevegelsene dine passer maskinen på å alltid levere deg en så korrekt 3D-opplevelse som mulig.

Tar du ett steg ned på modellstigen finner du modellen A540-T/D. Også denne er i stand til å levere skikkelig 3D-grafikk fra film og spill. Her kreves det imidlertid at du trer på deg et par briller om du vil se noe annet enn underlige dobbeltbilder på skjermen. Maskinen er imidlertid utstyrt med passiv 3D-skjerm, slik at brillene også er av den passive typen og mest av alt ligner litt på solbriller. Passiv 3D gjør at du slipper flimringen mange plages av med aktiv 3D, hvor hvert brilleglass "stenges" og lukkes 60 ganger per sekund, tilsvarende en oppdateringsfrekvens på 60Hz.

Den siste av de tre nye Xnote-modellene passer best for dem som synes 3D bare er rør. A540-P er nemlig utstyrt med en helt normal 2D-skjerm. Bortsett fra de tre forskjellige skjermtypene er de tre maskinene nær sagt identiske, med 15,6-tommers skjerm, Intel Core i7-prosessor og Nvidia Geforce GT555M-grafikkprosessor. Sistnevnte kan tyde på at man vel så gjerne bør gå for modellen uten 3D. Vår erfaring med 3D-bærbare er nemlig at grafikkytelsen ganske nøyaktig halveres i det 3D-funksjonen aktiveres. Når man samtidig vet at Geforce GT555M ikke er av de sprekeste grafikkprosessorene, kan det være greit å spare grafikkytelsen til vanlig 2D-visning.

LG har enn så lenge ikke sagt noe om, eller når, de tre nye Xnote-modellene vil være i salg utenfor Korea, men for de som er interessert i 3D på den bærbare og gjerne vil unngå aktiv 3D kan maskinene være spennende alternativet.

Infrastruktur